Crohns sykdom komplikasjoner

Crohns sykdom kan føre til en eller flere av de følgende komplikasjoner

Fistler. Noen ganger sår kan strekke seg helt gjennom tarmveggen, og skaper en fistel – en unormal forbindelse mellom forskjellige kroppsdeler. Fistler kan utvikle seg mellom tarmen og huden, eller mellom tarm og et annet organ. Fistler i nærheten eller rundt analområdet (perianal) er den vanligste typen.

Når fistler utvikle seg i magen, kan maten omgå deler av tarmen som er nødvendig for absorpsjon. Fistler kan oppstå mellom sløyfer av tarmen, i blæren eller vagina, eller ut gjennom huden og forårsake kontinuerlig drenering av tarminnholdet til huden din.

I noen tilfeller kan en fistel bli infisert og danner en abscess, noe som kan være livstruende dersom den ikke behandles.

Medisinering risiko. Visse Crohns sykdom medikamenter som virker ved å blokkere funksjonene i immunsystemet er forbundet med en liten risiko for utvikling av kreft som lymfom og hudkreft. De øker også risikoen for infeksjon.

Kortikosteroider kan være assosiert med en risiko for osteoporose, benbrudd, katarakt, glaukom, diabetes og høyt blodtrykk, blant andre. Arbeid med legen din for å bestemme risiko og nytte av medisiner.