Cyclospora infeksjon symptomer

Hyppig, vassen diaré, utbrudd av diaré alternerende med anfall av forstoppelse, tap av appetitt og vekttap, oppblåsthet, flatulens og raping, magekramper, kvalme og oppkast, muskelsmerter, feber, trøtthet – dette symptomet kan vare lenge etter at den aktive infeksjonen har blitt bedre; Generell følelse av unwellness (sykdomsfølelse)

Når bør du oppsøke lege

Noen mennesker smittet med mikroskopisk parasitt som forårsaker Cyclospora infeksjon utvikler ingen tegn eller symptomer. For andre, tegn og symptomer – som vanligvis begynner i løpet av to til 11 dager for å spise forurenset mat eller drikke forurenset vann – kan omfatte

Den diaré kan ende av seg selv i løpet av noen dager, eller det kan vare i uker. Hvis du har hiv eller en annen tilstand som svekker immunsystemet ditt, kan infeksjonen vare i måneder hvis den ikke behandles.

Mange forhold kan føre til diaré og andre gastrointestinale symptomer. Hvis du utvikler vedvarende diaré som varer flere dager eller gjentar seg, kan du kontakte legen din slik at han eller hun kan identifisere årsaken og anbefale behandling. Hvis du har spist mat som er blitt tilbakekalt på grunn av en Cyclospora utbrudd eller reiste i et område hvor parasitter som Cyclospora er vanlig, sørg for å fortelle legen din.

Hvis du opplever dehydrering på grunn av diaré, bør du oppsøke lege. Advarsel tegn på dehydrering inkluderer

Innsunkne øyne, tørr munn og tunge, redusert produksjon av tårer, nedsatt urinmengde