cyklofosfamid oral, intravenøs

Terapeutisk Klasse: cytostatikum

Bruker For cyklofosfamid

Farmakologisk Klasse: alkyleringsmidlet

Kjemisk Klasse: Nitrogen Mustard

Cyklofosfamid er også brukt for enkelte typer nyresykdom.

Cyklofosfamid forstyrrer veksten av kreftceller, som deretter ødelagt av kroppen. Siden veksten av normale celler i kroppen kan også bli påvirket av cyklofosfamid, vil andre effekter også forekomme. Noen av disse kan være alvorlige og må meldes til legen din. Andre effekter, som hårtap, ikke kan være alvorlig, men kan føre til bekymring. Noen effekter kan ikke forekomme i måneder eller år etter at medisinen er brukt.

Før du begynner behandling med cyklofosfamid, bør du og legen din snakke om fordelene med cyklofosfamid samt risikoen ved å bruke det.

cyklofosfamid er bare tilgjengelig med legens resept.

Når et legemiddel har blitt godkjent for markedsføring for en bestemt anvendelse kan erfaring viser at det er også nyttig for andre medisinske problemer. Selv om disse bruker ikke er inkludert i produktmerking, er cyklofosfamid brukes i visse pasienter med følgende medisinske tilstander

Før du bruker cyklofosfamid

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For cyklofosfamid, skal de følgende anses

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på cyklofosfamid eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

cyklofosfamid er testet på barn og har ikke vist seg å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer enn det gjør hos voksne.

Mange medisiner har ikke blitt undersøkt spesifikt hos eldre mennesker. Derfor kan det ikke være kjent om de virker på akkurat samme måte som de gjør hos yngre voksne. Selv om det ikke er noen spesifikk informasjon sammenligne bruk av cyklofosfamid hos eldre med bruk i andre aldersgrupper, er det ikke forventet å forårsake forskjellige bivirkninger eller problemer hos eldre mennesker enn det gjør hos yngre voksne.

Studier hos kvinner amming har vist skadelige spedbarn effekter. Et alternativ til denne medisinen bør foreskrives eller du bør slutte å amme mens du bruker cyklofosfamid.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar cyklofosfamid, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av cyklofosfamid med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

Ved hjelp av cyklofosfamid med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av cyklofosfamid med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av cyklofosfamid. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Ta cyklofosfamid bare som anvist av legen din. Ikke ta mer eller mindre av det, og ikke ta det oftere enn legen bestilt. Den nøyaktige mengden medisin du trenger er nøye utarbeidet. Tar for mye kan øke sjansen for bivirkninger, mens du tar for lite kan ikke forbedre tilstanden.

Cyklofosfamid er noen ganger gitt sammen med visse andre legemidler. Hvis du bruker en kombinasjon av medisiner, sørg for at du tar hver og en på riktig tid og ikke blande dem. Spør legen din for å hjelpe deg å planlegge en måte å huske å ta medisinen til rett tid.

Mens du bruker cyklofosfamid, er det viktig at du drikker ekstra væske, slik at du vil passere mer urin. Også tømme blæren ofte, inkludert minst én gang i løpet av natten. Dette vil bidra til å forhindre nyre og blære problemer og holde nyrene fungerer bra. Cyklofosfamid går fra kroppen i urinen. Hvis for mye av det vises i urinen eller hvis urinen forblir i blæren for lenge, kan det føre til farlig irritasjon. Følg legens anvisninger nøye om hvor mye væske å drikke hver dag. Noen pasienter kan ha å drikke opp til 7 til 12 kopper (3 quarts) væske om dagen.

Vanligvis er det best å ta cyklofosfamid første i morgen, for å redusere risikoen for blæreproblemer. Imidlertid kan legen din vil at du skal ta det med mat i mindre doser over dagen, for å minske magesyke eller hjelpe medisin fungerer bedre. Følg legens anvisninger nøye om når du skal ta cyklofosfamid.

Cyklofosfamid fører ofte kvalme, oppkast og tap av appetitt. Imidlertid er det svært viktig at du fortsetter å bruke medisinen selv om du begynner å føle seg syk. Ikke slutt å ta cyklofosfamid uten først å sjekke med legen din. Spør legen din om måter å redusere disse effektene.

Hvis du kaster opp kort tid etter å ha tatt en dose av cyklofosfamid, sjekk med legen din. Du vil få beskjed om å ta dosen igjen eller å vente til neste planlagte dose.

Den dose av cyklofosfamid vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av cyklofosfamid. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Riktig bruk av cyklofosfamid

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av cyklofosfamid, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at cyklofosfamid fungerer som den skal, og for å se etter uønskede effekter.

Mens du blir behandlet med cyklofosfamid, og etter at du slutter behandlingen med det, ikke har noen vaksinasjoner (vaksiner) uten legens godkjennelse. Cyklofosfamid kan senke kroppens motstand og vaksinen kanskje ikke fungerer så bra, eller du kan få infeksjon vaksinen er ment å forhindre. I tillegg bør du ikke være rundt andre personer i husstanden som får levende virusvaksiner fordi det er en sjanse de kunne passere viruset videre til deg. Noen eksempler på levende vaksiner inkluderer meslinger, kusma, influensa (nasal influensa vaksine), poliovirus (oral form), rotavirus og røde hunder. Ikke komme nær dem og ikke bo i samme rom med dem på veldig lenge. Hvis du har spørsmål om dette, snakk med legen din.

Før ha noen form for kirurgi, inkludert dental kirurgi eller akutt behandling, sørge for at lege eller tannlege har ansvaret vet at du tar cyklofosfamid, spesielt hvis du har tatt det i løpet av de siste 10 dagene.

Forholdsregler når du bruker cyklofosfamid

Cyklofosfamid kan føre til midlertidig tap av hår i noen mennesker. Etter at behandlingen er avsluttet, bør normal hårvekst tilbake, selv om det nye hår kan være en litt annen farge eller struktur.

Cyklofosfamid kan midlertidig redusere antall hvite blodlegemer i blodet, noe som øker sjansen for å få en infeksjon. Den kan også redusere antallet av blodplater, som er nødvendige for riktig blodpropp. Hvis dette skjer, er det visse forholdsregler du kan ta, spesielt når blodprosent er lav, for å redusere risikoen for infeksjon eller blødning

Før du har noen medisinske tester, forteller lege ansvaret at du tar cyklofosfamid. Resultatene av noen tester kan bli berørt av cyklofosfamid.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

cyklofosfamid bivirkninger

cyklofosfamid

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori D Positiv bevis for risiko

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Breast Cancer metotreksat, tamoxifen, anastrozol, letrozol, anastrozol, Taxol

Nefrotisk syndrom prednison, triamcinolon, prednisolon, mykofenolatmofetil, CellCept, cyklofosfamid

Myelomatose deksametason, Decadron, cyklofosfamid, Revlimid, doxorubicin

Akutt lymfatisk leukemi prednison, metotreksat, cyklofosfamid, Cytoxan, vinkristin, Deltasone