danazol (oralt) forholdsregler

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk for å sikre at denne medisinen ikke medfører uønskede effekter. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Ved hjelp av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Hvis du er en kvinne som kan føde barn, kan legen gi deg en graviditetstest før du begynner å bruke legemidlet for å sørge for at du ikke er gravid. Dine p-piller kanskje ikke fungerer så godt mens du bruker denne medisinen. Du må bruke en effektiv form for prevensjon (f.eks en kondom, pessar, sæddrepende middel) for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

Ved hjelp av denne medisinen kan føre til uregelmessige månedlige perioder eller fravær av menstruasjon. Hvis din vanlige månedlige perioden ikke starter innen 60 til 90 dager etter at du slutter å ta denne medisinen, sjekk med legen din med en gang.

Sjekk med legen din med en gang hvis du er en kvinne og har en større klitoris (kjønnsorgan), dypere stemme, eller uvanlig hårvekst etter å ha tatt danazol. Legen din kan råde deg til å slutte å ta medisinen så disse bivirkningene ikke blir verre.

Slutt å bruke denne medisinen og sjekk med legen din hvis du har følgende symptomer mens du tar denne medisinen: tåkesyn, endring i evnen til å se farger, spesielt blå eller gule, hodepine, kvalme, eller oppkast.

For pasienter med diabetes

Før du har noen medisinske tester, forteller lege ansvaret at du tar dette legemidlet. Resultatene av noen tester kan bli berørt av dette legemidlet.

Danazol kan i sjeldne tilfeller føre til at huden til å bli mer følsom for sollys enn det vanligvis er. Eksponering for sollys, selv for korte perioder av gangen, kan forårsake hudutslett, kløe, rødhet, eller annen misfarging av huden, eller en alvorlig solbrenthet. Sjekk med legen din dersom dette skjer.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller kosttilskudd.