Deferipron (oralt) beskrivelse og merkenavn

Deferipron brukes til å fjerne overskudd av jern fra kroppen i talassemi pasienter som har blodoverføringer.

Deferipron kombinerer med jern i blodet. Kombinasjonen av jern og deferipron deretter fjernet fra kroppen via nyrene. Hvis du har for mye jern i kroppen, kan det skade ulike organer og vev.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Tablet; Solution

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av deferipron hos den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

allergi

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av deferipron i geriatrisk befolkningen. Men eldre pasienter er mer sannsynlig å ha aldersrelaterte lever, nyre eller hjerteproblemer, som kan kreve forsiktighet og en justering av dosen for pasienter som får deferipron.

Pediatric

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

geriatrisk

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

andre interaksjoner

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Andre medisinske problemer

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

dosering

Ta denne medisinen som foreskrevet av legen din til fordel for din tilstand så mye som mulig. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt.

Denne medisinen kommer med et medikament guide. Det er svært viktig at du leser og forstår denne informasjonen. Sørg for å spørre legen din om noe du ikke forstår.

Det er best å ta det første dose av denne medisinen i morgen, den andre dose midt på dagen, og den tredje dosen om kvelden med måltider med mindre legen din forteller deg noe annet.

Hvis du tar antacids, multivitaminer eller kosttilskudd som inneholder aluminium, jern og sink, ta disse legemidlene i minst 4 timer før eller etter inntak av deferipron.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Tapte Dose

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Lagring

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er svært viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk. Dette vil tillate legen din for å se om medisinen fungerer og for å avgjøre om du bør fortsette å ta det. Blod og urin tester kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Ved hjelp av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Bruk en effektiv form for prevensjon for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du har blitt gravid mens du bruker medisinen, legen din med en gang.

Deferipron kan midlertidig redusere antall hvite blodlegemer i blodet, noe som øker sjansen for å få en infeksjon. Hvis du kan, unngå å være i nærheten folk som er syke eller har infeksjoner. Vask hendene ofte. Hold deg unna grove sport eller andre situasjoner der du kan bli kvestet, kuttet eller skadet. Brush og floss tennene forsiktig. Vær forsiktig når du bruker skarpe gjenstander, blant annet barberhøvler og negl clippers.

Sjekk med legen din med en gang hvis du begynner å ha en hoste som ikke vil gå bort, vekttap, nattesvette, feber, frysninger, eller influensalignende symptomer som rennende eller tett nese, hodepine, tåkesyn, eller følelsen generelt syk. Dette kan være tegn på at du har en infeksjon.

Denne medisinen kan føre til at urinen til røde eller brunaktig i fargen. Dette er normalt og er ikke noe å bekymre seg for.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.