deksametason (intraokulært rute) beskrivelse og merkenavn

Deksametason intravitreal implantat brukes til å behandle en øyesykdom kalt makulaødem (hevelse i bakre del av øyet). Makulaødem oppstår når en blodåre i øyet er tett. Dette fører visjon endringer som må behandles med en gang. Deksametason er et kortikosteroid (steroid medisin) som bidrar til å redusere svelling i øyet.

Deksametason intravitreal implantat er også brukt til å behandle en øyesykdom som kalles uveitt (hevelse i den midtre delen av øyet). Denne medisinen er også brukt til å behandle diabetisk makulaødem hos pasienter med kunstig linse implantat eller er planlagt for katarakt kirurgi.

Denne medisinen skal gis bare av eller under tilsyn av lege.

Dette produktet er tilgjengelig i følgende dosering former

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Implant

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av deksametasonimplantatet i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

allergi

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av deksametasonimplantatet hos eldre.

Pediatric

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

geriatrisk

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du mottar dette legemidlet, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Svangerskap

amming

Drug Interactions

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner anbefales ikke. Legen din kan bestemme å ikke behandle deg med denne medisinen eller endre noen av de andre medisinene du tar.

andre interaksjoner

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Andre medisinske problemer

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Dette legemidlet er et implantat som er plassert i øyet. Det vil bo i øyet, og trenger ikke å bli fjernet. Et øye lege vil gi deg denne medisinen på et sykehus eller klinikk innstilling.

Øyet lege vil ønske å sjekke fremdriften på regelmessige besøk, særlig i løpet av de første ukene etter at du mottar dette legemidlet.

Alvorlige øyeproblemer kan oppstå etter å ha mottatt denne medisinen. Sjekk med din øyet lege med en gang hvis du har en endring i syn eller øyet blir rødt, sensitiv for lys eller smertefull. Også informere legen din dersom du føler økt trykk i øyet.

Denne medisinen kan forårsake midlertidig tåkesyn. Unngå å kjøre, bruker maskiner, eller gjøre noe annet som kan være farlig hvis du ikke er i stand til å se godt.

Dette implantat kan flytte inn i en annen del av øyet hvis bakre del av objektivet mangler eller revet. Snakk med legen din hvis du har spørsmål.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.