dexilant

Terapeutisk Klasse: mavesyresekresjonsinhibitor

Bruker For Dexilant

Farmakologisk Klasse: protonpumpehemmer

Dexlansoprazole er en protonpumpeinhibitor (PPI). Det fungerer ved å redusere mengden av syre produsert av magen.

Dette legemidlet er bare tilgjengelig med legens resept.

Ved avgjørelsen av å bruke en medisin, må risikoen ved å ta medisinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For dette legemidlet, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av dexlansoprazole i den pediatriske populasjonen. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Passende studier utført hittil ikke har vist geriatrisk-spesifikke problemer som ville begrense nytten av dexlansoprazole hos eldre.

Før du bruker Dexilant

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du tar denne medisinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Ved hjelp av denne medisin med en hvilken som helst av de følgende legemidler anbefales vanligvis ikke, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Ved hjelp av denne medisinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne medisin. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder dexlansoprazole. Det kan ikke være spesifikke for Dexilant. Vennligst les med forsiktighet.

Ta denne medisinen som foreskrevet av legen din. Ikke ta mer av det, ikke ta det oftere, og ikke ta det for en lengre tid enn legen bestilt.

Denne medisinen kommer med en Medisinering Guide. Les og følg instruksjonene nøye. Spør legen din hvis du har spørsmål.

Du kan ta denne medisinen med eller uten mat.

Svelg forsinket-release kapsel helhet. Dersom du ikke kan svelge kapselen hel, kan du åpne den og hell den medisinen inn i en spiseskje med applesauce. Svelge blandingen med en gang uten å tygge. Ikke oppbevar blandet medisin for senere bruk.

Hvis denne medisinen er gitt gjennom en muntlig sprøyte

Hvis denne medisinen er gitt gjennom en sonde

Bruk kun merke av denne medisinen som legen har foreskrevet. Ulike merker kanskje ikke fungere på samme måte.

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Riktig bruk av dexlansoprazole

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Spør helsepersonell om hvordan du bør kvitte deg med noen form for medisin du ikke bruker.

Det er viktig at legen din sjekke fremgangen på regelmessige besøk. Dette vil tillate legen din for å se om dette legemidlet fungerer som det skal, og for å avgjøre om du bør fortsette å ta det. Blod, urin og andre laboratorietester kan være nødvendig for å kontrollere uønskede effekter.

Denne medisinen kan forårsake alvorlige allergiske reaksjoner, inkludert anafylaksi. Anafylaksi kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Sjekk med legen din med en gang hvis du har utslett, kløe, heshet, problemer med å puste, problemer med å svelge, eller noen hevelse av hender, ansikt eller munn mens du bruker denne medisinen.

Sjekk med legen din med en gang hvis du har feber, leddsmerter, hudutslett, hevelse av kroppen, føtter eller ankler, eller uvanlig vektøkning etter å ha tatt denne medisinen. Disse kan være symptomer på akutt interstitiell nefritt.

Ta denne medisinen i lang tid kan gjøre det vanskeligere for kroppen å absorbere vitamin B12. Fortell legen din hvis du har spørsmål om vitamin B12 mangel.

Sjekk med legen din med en gang hvis du har vannaktig avføring som ikke går bort, magesmerter og feber mens du tar denne medisinen.

Forholdsregler når du bruker Dexilant

Dexlansoprazole kan øke risikoen for å ha brudd i hofte, håndledd og ryggrad. Dette er mer sannsynlig hvis du er 50 år og eldre, hvis du mottar høye doser av denne medisinen, eller bruke det i ett år eller mer.

Denne medisinen kan føre til hypomagnesemi (lavt magnesium i blodet). Dette er mer sannsynlig å skje hvis du tar denne medisinen i mer enn ett år, eller dersom du bruker denne medisinen sammen med digoksin (Lanoxin®) eller visse diuretika (vanndrivende). Sjekk med legen din med en gang hvis du har kramper (anfall), rask, racing, eller ujevn hjerterytme, muskelspasmer (tetani), skjelvinger, eller uvanlig tretthet eller svakhet.

Ikke slutt å ta denne medisinen uten først å sjekke med legen din, eller med mindre beskjed om å gjøre det av legen din.

Ikke ta andre legemidler med mindre de har blitt diskutert med legen din. Dette inkluderer resept (f.eks, atazanavir, Reyataz®) eller reseptfrie (over-the-counter [OTC]) medisiner og urte eller vitamintilskudd.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Dexilant bivirkninger

Dexilant (dexlansoprazole)

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori B Ingen påvist risiko hos mennesker

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Godkjenning Historie Kalender Drug historie ved FDA

Barretts øsofagus omeprazol, pantoprazol Nexium, Prilosec, Protonix, lansoprazol, esomeprazol, Prevacid

Erosive Øsofagitt omeprazol, pantoprazol Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix, famotidin, Zantac

GERD omeprazol, pantoprazol Nexium, ranitidin, Prilosec, Protonix, famotidin, Zantac