diabetes diett: lage din sunn spising plan

Din diabetes diett er rett og slett en sunn spising plan som vil hjelpe deg å kontrollere blodsukkeret. Her er hjelp å komme i gang, fra måltid planlegging for å utveksle lister og telle karbohydrater.

En diabetes diett – medisinsk kjent som medisinsk ernæring terapi (MNT) for diabetes – settes bare til å spise en rekke næringsrik mat i moderate mengder, og holde seg til faste måltider.

Snarere enn en restriktiv diett, en diabetes diett eller MNT er en sunn spising plan som er naturlig rik på næringsstoffer og lite fett og kalorier, med vekt på frukt, grønnsaker og helkorn. Faktisk er en diabetes diett den beste spise plan for de fleste alle.

Hvis du har diabetes eller prediabetes, vil legen sannsynligvis anbefale at du ser en kostholdsekspert for å veilede deg om endringer i kostholdet og MNT som kan hjelpe deg å kontrollere blodsukker (glukose) nivå og administrere din vekt.

Når du spiser mye kalorier og fett, reagerer kroppen din ved å lage en uønsket økning i blodsukker. Hvis blodsukkeret ikke blir holdt i sjakk, kan det føre til alvorlige problemer, for eksempel et farlig høyt blodsukker (hyperglykemi) og kroniske komplikasjoner, for eksempel nerve, nyre og hjerte skade.

Å gjøre sunn mat valg og sporing matvaner kan hjelpe deg med å administrere blodsukkernivået og holde det innenfor et trygt område.

For de fleste mennesker med type 2 diabetes, kan vekttap også gjøre det lettere å kontrollere blodsukkeret, og tilbyr en rekke andre helsefordeler. Hvis du trenger å gå ned i vekt, gir MNT en velorganisert, næringsrik måte å nå målet ditt trygt.

En registrert kostholdsekspert kan hjelpe deg med å sette sammen et kosthold basert på din helse mål, smak og livsstil, og kan gi verdifull informasjon om hvordan du endrer matvaner.

Anbefalt matvarer; Gjør kalorier telle med disse næringsrik mat

Matvarer for å unngå, Diabetes øker risikoen for hjertesykdom og slag ved å akselerere utviklingen av tette og herdet arterier. Mat som inneholder følgende kan arbeide mot målet om en hjerte-sunt kosthold.

Sette alt sammen: Lage en plan; Det finnes flere ulike tilnærminger til å skape en diabetes diett som holder blodsukkernivået innenfor en normal rekkevidde. Med en kostholdsekspert hjelp, kan du finne en eller en kombinasjon av metoder som fungerer for deg.

Telle karbohydrater. Fordi karbohydrater brytes ned til glukose, de har størst effekt på blodsukkernivået. Det er viktig å sørge for at timing og mengde karbohydrater er det samme hver dag, spesielt hvis du tar diabetes medisiner eller insulin. Ellers kan blodsukkernivået svinger mer.

En kostholdsekspert kan lære deg hvordan måle mat porsjoner og blir en sterk leser av mat etiketter, betaler spesiell oppmerksomhet til servering størrelse og karbohydratinnhold. Hvis du tar insulin, kan han eller hun lære deg hvordan å telle mengden karbohydrater i hvert måltid eller snack og justere insulindosen tilsvarende.

Den mat lister system. En kostholdsekspert kan anbefale å bruke mat lister for å hjelpe deg med å planlegge måltider og snacks. De mat lister er organisert etter kategorier, som for eksempel karbohydrater, protein kilder og fett.

En servering i en kategori som kalles en “valg”. En mat valg har omtrent samme mengde karbohydrater, protein, fett og kalorier – og det samme effekt på blodsukkeret – som en porsjon hver annen mat i samme kategori. Så, for eksempel, kan du velge å spise halvparten av en stor aks eller 1/3 kopp kokt pasta for en stivelse valg.

Et eksempel på menyen; daglige måltid plan bør ta hensyn til din størrelse, så vel som fysisk aktivitetsnivå. Følgende meny er skreddersydd for noen som trenger 1200 til 1600 kalorier om dagen.

Omfavner din sunn spising plan er den beste måten å holde blodsukkernivået under kontroll og hindre diabetes komplikasjoner. Og hvis du trenger å gå ned i vekt, kan du tilpasse den etter dine spesifikke mål.

Bortsett fra å administrere diabetes, en diabetes diett har andre fordeler også. Fordi en diabetes diett anbefaler generøse mengder frukt, grønnsaker og fiber, etter det er sannsynlig å redusere risikoen for hjerte- og karsykdommer og visse typer kreft. Og tidkrevende magre meieriprodukter kan redusere risikoen for lav benmasse i fremtiden.

Hvis du har diabetes, er det viktig at du samarbeider med legen din og kostholdsekspert for å skape en spise plan som fungerer for deg. Sunn mat, del kontroll og planlegging er nødvendig for å administrere blodsukkernivået. Hvis du viker fra den foreskrevne diett, du kjører risikoen for svingninger i blodsukkeret og mer-alvorlige komplikasjoner.

gå til legen din