diabetes og trening: når du skal overvåke blodsukkeret

Trening er en viktig del av enhver diabetes behandling plan. For å unngå potensielle problemer, sjekk blodsukkeret før, under og etter trening.

Diabetes og trening går hånd i hånd, i hvert fall når det gjelder å håndtere din diabetes. Trening kan hjelpe deg med å forbedre kontrollen av blodsukkeret ditt, øke din generelle egnethet, og redusere risikoen for hjertesykdom og slag.

Men diabetes og mosjon utgjøre unike utfordringer, også. Å utøve trygt, er det avgjørende å spore blodsukkeret før, under og etter fysisk aktivitet. Du lærer hvordan kroppen din reagerer på trening, noe som kan hjelpe deg å unngå potensielt farlige blodsukkersvingninger.

Før du hopper inn i et treningsprogram, få legens OK å trene – spesielt hvis du har vært inaktiv. Snakk med legen din om noen aktiviteter du vurderer, den beste tiden å trene og den potensielle virkningen av medisiner på blodsukkeret som du blir mer aktiv.

For de beste helsemessige fordeler, eksperter anbefaler minst 150 minutter i uka med moderat intens fysisk aktivitet som

Hvis du tar insulin eller medisiner som kan føre til lavt blodsukker (hypoglykemi), kontroller blodsukker 30 minutter før trening.

Vurder disse generelle retningslinjene i forhold til blodsukkernivået – målt i milligram per desiliter (mg / dl) eller millimol per liter (mmol / L).

250 mg / dL (13,9 mmol / L) eller høyere. Dette er en advarsel sone – Blodsukkeret ditt kan bli for høyt til å utøve trygt. Før trening, kontroller urinen for ketoner – stoffer laget når kroppen bryter ned fett til energi. Tilstedeværelsen av ketoner indikerer at kroppen din ikke har nok insulin til å kontrollere blodsukkeret.

Hvis du trener når du har et høyt nivå av ketoner, risikerer du ketoacidose – en alvorlig komplikasjon av diabetes som trenger umiddelbar behandling. I stedet ta tiltak for å rette opp de høye blodsukkernivået og vente med å trene til du keton testen viser et fravær av ketoner i urinen.

Under trening er lavt blodsukker noen ganger en bekymring. Hvis du planlegger en lang treningsøkt, sjekke blodsukkeret hvert 30. minutt – spesielt hvis du prøver en ny aktivitet eller øke intensiteten eller varigheten av treningen. Sjekker hver halve time eller så får du vite om blodsukkeret er stabilt, stigende eller fallende, og om det er trygt å holde treningen.

Dette kan være vanskelig hvis du deltar i friluftsliv eller sport. Men dette forholdsregel nødvendig før du vet hvordan blodsukkeret reagerer på endringer i treningsvaner.

Slutte å trene hvis

Spise eller drikke noe (med ca 15 til 20 gram hurtigvirkende karbohydrater) for å øke blodsukkernivået, for eksempel

Kontroller blodsukkeret 15 minutter senere. Hvis det fortsatt er for lav, har en annen 15 gram karbohydrat servering og test igjen 15 minutter senere.

Gjenta etter behov til blodsukkeret når minst 70 mg / dL (3,9 mmol / L). Hvis du ikke er ferdig med treningen, kan du fortsette når blodsukker tilbake til et trygt område.

Blodsukkeret ditt så snart du er ferdig med å trene og igjen flere ganger i løpet av de neste timene. Øvelse trekker på reserve sukker lagres i musklene og leveren. Som kroppen gjenoppbygger disse butikkene, tar det sukker fra blodet.

Jo mer anstrengende trening, vil jo lenger blodsukkeret påvirkes. Lavt blodsukker er mulig selv fire til åtte timer etter trening. Å ha en snack med tregere virkende karbohydrater, for eksempel en granola bar eller trail mix, etter trening kan bidra til å forhindre et fall i blodsukkeret.

Hvis du har lavt blodsukker etter trening, spise en liten karbohydratholdig snacks, for eksempel frukt, kjeks eller glukosetabletter eller drikke en halv kopp (4 ounces / 118 milliliter) av fruktjuice.

Trening er gunstig for helsen på mange måter, men hvis du har diabetes, kan teste blodsukkeret før, under og etter trening være like viktig som selve øvelsen.

gå til legen din