diagnose – atrieflimmer

Å diagnostisere atrieflimmer, kan legen din vurdere dine symptomer, vurdere din medisinske historie, og utføre en fysisk undersøkelse. Legen din kan ta flere tester for å diagnostisere tilstanden, inkludert

Hendelses opptaker. Denne bærbare EKG enheten er beregnet for å overvåke hjerteaktivitet over noen uker til noen måneder. Du aktiverer det bare når du opplever symptomer på en rask hjerterytme.

Når du føler symptomer, trykker du på en knapp, og en EKG-strimmel av de foregående par minutter og etter noen minutter er spilt. Dette gjør legen din for å finne hjerterytmen på tidspunktet for dine symptomer.

Ekkokardiogram. I denne ikke-invasiv test, er lydbølger brukes til å produsere et videobilde av ditt hjerte. Lydbølger er rettet mot ditt hjerte fra en tryllestav-lignende enhet (svinger) som holdes på brystet (transtorakal ekkokardiogram). Lydbølgene som spretter av ditt hjerte er reflektert gjennom brystveggen og behandles elektronisk for å gi videobilder av hjertet ditt i bevegelse, for å oppdage underliggende strukturell hjertesykdom.

Leger kan gjennomføre en type ekkokardiogram der de setter et fleksibelt rør med en svinger, montert og før den ned i halsen i spiserøret (transesophageal ekkokardiografi). I denne testen er lydbølger brukes til å produsere bilder av ditt hjerte, som kan ses tydeligere med denne type ekkokardiogram. Leger kan bruke denne testen for å påvise blodpropper som kan ha blitt dannet i ditt hjerte.