diagnose – Buerger sykdom

blod~~POS=TRUNC prøver~~POS=HEADCOMP

Den Allens test

angiografi

Selv om ingen tester kan bekrefte om du har Buerger sykdom, vil legen din sannsynligvis bestille tester for å utelukke andre mer vanlige tilstander eller bekrefte mistanken om Buerger sykdom forårsaket av din tegn og symptomer. Testene kan omfatte

Blodprøver for å se etter visse stoffer kan utelukke andre tilstander som kan forårsake lignende symptomer. For eksempel kan blodprøver hjelpe utelukke sklerodermi, lupus, blod-clotting lidelser og diabetes, sammen med andre sykdommer og tilstander.

Legen kan utføre en enkel test kalt Allens test for å sjekke blodstrømmen gjennom arteriene som fører blod til hendene. I Allens test, gjør du et stramt knyttneve, noe som tvinger blodet ut av hånden din. Legen presser på blodårene på hver side av håndleddet for å bremse strømmen av blod tilbake i din hånd, gjør din hånd mister sin normale farge.

Deretter åpner du hånden din og din lege slipper presset på en arterie, så den andre. Hvor raskt farge returnerer til hånden kan gi en generell indikasjon om helsen til blodårene dine. Slow blodstrøm i hånden kan indikere et problem, for eksempel Buerger sykdom.

En angiografi bidrar til å se tilstanden til blodårene dine. En angiografi kan gjøres ikke-invasiv måte ved bruk av CT eller MR.

Eller det kan gjøres ved å tre et kateter inn i en arterie. Under denne prosedyren, er en spesielt fargestoff injiseres inn i arterien, etter som du gjennomgå en rekke raske røntgen. Fargestoffet bidrar til å avgrense eventuelle arterie blokkeringer som vises på bildene.

Legen din kan ta angiograms av både armer og ben – selv om du ikke har tegn og symptomer på Buerger sykdom i alle lemmer. Buerger sykdom rammer nesten alltid mer enn ett lem, så selv om du kanskje ikke har tegn og symptomer i de andre lemmer, kan denne testen oppdage tidlige tegn på fartøy skade.