diaré sykdom

Diaré beskriver løs, vandig avføring som forekommer oftere enn vanlig. Diaré er noe alle opplever. Diaré betyr ofte mer hyppige turer til toalettet og et større volum av avføring.

I de fleste tilfeller diaré tegn og symptomer vare vanligvis et par dager. Men noen ganger diaré kan vare i flere uker. I slike situasjoner kan diaré være et tegn på en alvorlig lidelse, slik som inflammatorisk tarmsykdom, eller en mindre alvorlig tilstand, som irritabel tarm syndrom.

symptomer

Tynntarm og tykktarm er komponenter i fordøyelseskanalen, som behandler maten du spiser. Tarmene trekke næringsstoffer fra maten. Hva er ikke absorberes av tarmen fortsetter langs fordøyelseskanalen og blir kastet ut som avføring under en avføring.

Hyppig, løs, vandig avføring; Magekramper; Magesmerter; Feber; Blod i avføringen; Oppblåst

Tegn og symptomer assosiert med diaré kan omfatte

Hvis du er en voksen, se din lege hvis

Hos barn, spesielt små barn, diaré kan raskt føre til dehydrering. Ring legen din dersom barnet ditt diaré ikke blir bedre i løpet av 24 timer, eller hvis barnet ditt

Din diaré vedvarer utover to dager; Du blir dehydrert – noe som gjenspeiles av overdreven tørste, tørr munn eller hud, lite eller ingen vannlating, alvorlig svakhet, svimmelhet eller ørhet, eller mørk urin; Du har alvorlig abdominal eller rektal smerte; Du har blodig eller svart avføring; Du har feber over 102 F (39 C)

Diaré oppstår når mat og væske du inntar passerer for fort eller i for stor mengde – eller begge deler – gjennom kolon. Normalt absorberer kolon væsker fra maten du spiser, og etterlater en halvfast avføring. Men hvis væsker fra maten du spiser ikke blir absorbert, er resultatet en vassen avføring.

Har ikke hatt en våt bleie i tre eller flere timer; Har en feber over 102 F (39 C); Har blodig eller svart avføring; Har en tørr munn eller gråter uten tårer; Er uvanlig trøtt, døsig, ikke svarer eller irritabel; Har en sunken utseende til magen, øyne eller kinn; Har hud som ikke flat hvis kløp og løslatt

Fører til

En rekke sykdommer og tilstander kan forårsake diaré. Vanlige årsaker til diaré inkludere

Bakterier og parasitter. Forurenset mat eller vann kan overføre bakterier og parasitter i kroppen din. Parasitter som Giardia lamblia og cryptosporidium kan forårsake diaré.

Vanlige bakterielle årsaker til diaré inkluderer campylobacter, salmonella, shigella og Escherichia coli. Diaré forårsaket av bakterier og parasitter kan være vanlig når du reiser i utviklingsland, og kalles ofte reisediaré.

Laktoseintoleranse. Laktose er et sukker som finnes i melk og andre meieriprodukter. Mange har problemer med å fordøye laktose og erfaring diaré etter å ha spist melkeprodukter.

Kroppen din gjør et enzym som hjelper fordøye laktose, men for folk flest, er nivået av dette enzymet frafalt raskt etter barndommen. Dette fører til en økt risiko for laktoseintoleranse som du alder.

Forberedelse til timen din

Start med å se familien din lege eller en allmennpraktiserende lege hvis du har tegn eller symptomer som bekymrer deg. Hvis du har vedvarende diaré, kan legen din henvise deg til en lege som er spesialist i fordøyelsessystemet (gastroenterolog).

Virus. Virus som kan forårsake diaré er Norwalk virus, cytomegalovirus og viral hepatitt. Rotavirus er en vanlig årsak til akutt barnediaré .; Bakterier og parasitter. Forurenset mat eller vann kan overføre bakterier og parasitter i kroppen din. Parasitter som Giardia lamblia og cryptosporidium kan forårsake diaré .; Vanlige bakterielle årsaker til diaré inkluderer campylobacter, salmonella, shigella og Escherichia coli. Diaré forårsaket av bakterier og parasitter kan være vanlig når du reiser i utviklingsland, og kalles ofte reisediaré .; Medisiner. Mange medisiner kan forårsake diaré. De mest vanlige er antibiotika. Antibiotika ødelegge både gode og dårlige bakterier, som kan forstyrre den naturlige balansen av bakterier i tarmen. Denne forstyrrelsen fører noen ganger til en infeksjon med bakterier som heter Clostridium difficile, som også kan forårsake diaré .; Laktoseintoleranse. Laktose er et sukker som finnes i melk og andre meieriprodukter. Mange har problemer med å fordøye laktose og erfaring diaré etter å ha spist melkeprodukter .; Kroppen din gjør et enzym som hjelper fordøye laktose, men for folk flest, er nivået av dette enzymet frafalt raskt etter barndommen. Dette fører til en økt risiko for laktoseintoleranse som du alder .; Fruktose. Fruktose, fant en sukker naturlig i frukt og honning og lagt til som et søtningsmiddel for noen drikkevarer kan føre til diaré hos mennesker som har problemer med å fordøye det .; Kunstig søtstoff. Sorbitol og mannitol, kunstige søtningsmidler finnes i tyggegummi og andre sukkerfrie produkter, kan forårsake diaré hos noen ellers friske mennesker .; Kirurgi. Noen mennesker kan oppleve diaré etter under abdominal kirurgi eller galleblæren fjerning kirurgi .; Andre fordøyelsessykdommer. Kronisk diaré har en rekke andre årsaker, som Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, cøliaki, mikroskopisk kolitt og irritabel tarm syndrom.

Tester og diagnose

Fordi avtaler kan være kort, og fordi det er ofte mye av grunnen til å dekke, er det en god idé å være godt forberedt. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar, og hva du kan forvente fra legen din.

Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. På den tiden du gjøre avtale, sørg for å spørre om det er noe du trenger å gjøre på forhånd, for eksempel begrense din diett .; Skriv ned eventuelle symptomer du opplever, inkludert alle som kan virke relatert til grunnen som du har planlagt avtalen .; Skriv ned-tasten personlig informasjon, inkludert noen store påkjenninger, nylige forandringer i livet eller reise .; Lag en liste over alle medisiner, samt noen vitaminer eller kosttilskudd, som du tar .; Ta et familiemedlem eller venn sammen. Noen ganger kan det være vanskelig å huske informasjonen under en avtale. Noen som følger deg husker kanskje noe du savnet eller glemt .; Skriv ned en liste over spørsmål å spørre legen din.

Din tid med legen din er begrenset, så utarbeide en liste med spørsmål kan bidra til å gjøre det meste ut av ditt besøk. List dine spørsmål fra de viktigste til minst viktig i tilfelle tiden renner ut. For diaré, noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer

Hva er sannsynlig forårsaker min diaré ?; Er det andre mulige årsaker til min diaré ?; Hva slags tester trenger jeg ?; Er min diaré sannsynlig midlertidig eller kronisk ?; Hva er det beste løpet av handlingen ?; Hva er alternativene til den primære tilnærmingen som du antyder ?; Jeg har disse andre helsemessige forhold. Hvordan kan jeg best mulig kan håndtere dem ?; Er det noen begrensninger som jeg må følge ?; Bør jeg gå til en spesialist? Hva vil det koste, og vil min forsikring dekke det ?; Er det en generisk alternativ til medisin du forskrivning meg ?; Er det brosjyrer eller annet trykt materiale som jeg kan ta med meg? Hva nettsteder anbefaler dere ?; Kunne diaré være forårsaket av en medisin jeg tar?

Behandlinger og narkotika

I tillegg til de spørsmålene som du har forberedt på å spørre legen din, ikke nøl med å stille spørsmål når som helst at du ikke forstår noe.

Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan reservere tid til å gå over punkter du ønsker å bruke mer tid på. Legen din kan be

Når begynte du opplever symptomene dine ?; Har symptomene vært kontinuerlig eller sporadisk ?; Hvor alvorlige er symptomene dine ?; Hva, om noe, ser ut til å forbedre dine symptomer ?; Hva, om noe, ser ut til å forverre symptomene dine ?; Har du diaré som vekker deg fra søvnen ?; Gjør du ser blod, eller er avføringen svart i fargen ?; Har du feber ?; Har du nylig reist til et utviklingsland eller et sted hvor mat eller vann ikke kan ha vært trygg ?; Er du for tiden tar antibiotika ?; Har du tatt antibiotika i de siste månedene ?; Har du nylig vært rundt noen som har diaré ?; Har du nylig bodde på et sykehus?

Mens du venter på din avtale, kan du lette symptomene dine hvis du

Drikk mer væske. For å unngå dehydrering, drikke vann, saft og buljong .; Unngå mat som kan forverre diaré. Unngå fet, høy-fiber eller sterkt krydret mat.

Tester og prosedyrer som brukes til å bestemme hva som forårsaker diaré kan omfatte

De fleste tilfeller av diaré klart på egenhånd innen et par dager uten behandling. Hvis du har prøvd livsstilsendringer og hjem rettsmidler for diaré uten å lykkes, kan legen anbefale medisiner eller andre behandlinger.

Fysisk eksamen. Du vil ha din temperatur målt til å se etter en feber. Blodtrykk og puls kan også måles for å se etter tegn på dehydrering. Legen kan også undersøke magen for magesmerter .; Gjennomgang av dine medisiner. Legen din kan be om eventuelle medisiner du tar, inkludert over-the-counter narkotika. Også fortelle legen din om eventuelle kosttilskudd du tar .; Blodprøve. En komplett blodprosent test kan bidra til å bestemme hva som forårsaker diaré .; Krakk test. Legen kan anbefale en krakk test for å avgjøre om en bakterie eller parasitt som forårsaker diaré.

Livsstil og hjem rettsmidler

Antibiotika kan hjelpe behandle diaré forårsaket av bakterier eller parasitter. Hvis et virus som forårsaker diaré, vil antibiotika ikke hjelpe.

Drikk rikelig med klare væsker, inkludert vann, buljong og juice, hver dag. Unngå koffein og alkohol .; Legg semisolid og lav-fiber matvarer gradvis som avføring går tilbake til det normale. Prøv brus kjeks, toast, egg, ris eller kylling .; Unngå visse matvarer som meieriprodukter, fet mat, høy-fiber matvarer eller sterkt krydret mat for et par dager .; Spør om anti-diaré medisiner. Over-the-counter (OTC) anti-diaré medisiner, for eksempel loperamid (Imodium A-D) og vismut subsalicylate (Pepto-Bismol) kan bidra til å redusere antall vannaktig avføring du opplever .; Visse medisinske tilstander og infeksjoner – bakterielle og parasittiske – kan bli gjort verre av disse OTC medisiner fordi de hindre kroppen din fra å bli kvitt hva som forårsaker diaré. Også disse stoffene er ikke alltid trygt for barn. Sjekk med legen din før du tar disse medikamentene eller gi disse medikamentene til et barn .; Tenk probiotika. Probiotika inneholde stammer av levende bakterier som ligner på sunne bakterier som normalt finnes i fordøyelsessystemet. Probiotika kan øke antall sunne bakterier til stede for å bekjempe bakterier i fordøyelseskanalen. Probiotiske kosttilskudd er tilgjengelig. Gunstige bakterier kan også bli funnet i yoghurt og ost.

Legen vil sannsynligvis råde deg til å ta skritt for å erstatte væske og salter tapt under diaré. For folk flest, erstatte væske betyr drikkevann, juice eller buljong. Dersom inn magen drikking væsker eller forårsaker diaré, kan legen anbefale å få væske gjennom en blodåre i armen (intravenøst).

Vann er en god måte å erstatte væske, men den inneholder ikke de salter og elektrolytter – mineraler som natrium og kalium – du trenger for å opprettholde de elektriske strømmene som holder ditt hjerte slå. Forstyrrelse av kroppens væske- og mineralnivåer skaper en elektrolyttforstyrrelser som kan være alvorlige. Du kan bidra til å opprettholde din elektrolytt nivåer ved å drikke juice for kalium eller spise supper for natrium.

Forebygging

Hvis legen din bestemmer at en antibiotika medisiner forårsaket diaré, kan legen endre behandlingsplanen ved å senke dosen eller bytte til en annen medisinering.

Hvis diaré er forårsaket av en mer alvorlig sykdom eller tilstand, slik som inflammatorisk tarmsykdom, vil legen arbeide for å kontrollere den tilstanden. Du kan bli henvist til en spesialist, for eksempel en gastroenterolog, som kan hjelpe å tenke ut en behandlingsplan for deg.

Vask ofte. Vask hendene før og etter matlagingen. I tillegg vaske hendene etter å ha håndtert rått kjøtt, bruker toalettet, skifte bleier, nysing, hoste og blåser nesen .; Skum med såpe i minst 20 sekunder. Etter å sette såpe på hendene, gni hendene sammen i minst 20 sekunder. Dette er omtrent like lenge som det tar å synge “Happy Birthday” to ganger gjennom .; Bruk rensemiddel når du vasker er ikke mulig. Bruk en alkohol-basert rensemiddel når du ikke kan få til en vask. Påfør rensemiddel som du ville hånd lotion, og pass på å fullstendig dekke fronter og ryggen på begge hender. Bruke et produkt som inneholder minst 60 prosent alkohol.

Lær mer om Diaré

De fleste diarétilfeller klare seg på egen hånd i løpet av få dager. For å hjelpe deg å takle din tegn og symptomer før diaré går unna, prøv å

Spør om anti-diaré medisiner. Over-the-counter (OTC) anti-diaré medisiner, for eksempel loperamid (Imodium A-D) og vismut subsalicylate (Pepto-Bismol) kan bidra til å redusere antall vannaktig avføring du opplever.

Visse medisinske tilstander og infeksjoner – bakterielle og parasittiske – kan bli gjort verre av disse OTC medisiner fordi de hindre kroppen din fra å bli kvitt hva som forårsaker diaré. Også disse stoffene er ikke alltid trygt for barn. Sjekk med legen din før du tar disse medikamentene eller gi disse medikamentene til et barn.

Vask hendene ofte for å hindre spredning av virusdiaré. For å sikre at du eller barnet ditt er å vaske hendene grundig, alltid

Mer om Diaré

For å beskytte mot diaré forårsaket av forurenset mat

Diaré ofte påvirker folk som reiser til land hvor utilstrekkelig sanitær og forurenset mat og vann er oppstått. For å redusere risikoen

symptom checker

Symptomer og behandling for

1

Symptom Checker 1

 1

Serverer mat med en gang, eller kjøle den etter at den er kokt eller varmes opp. Forlate mat ved romtemperatur kan stimulere veksten av bakterier .; Vask arbeidsflater ofte for å unngå spredning av bakterier fra en matvare til en annen. Vask hendene og arbeidet overflater flere ganger under matlaging .; Bruke kjøleskapet for å tine frosne elementer. Eller prøve å sette plast-innpakket frosne elementer i en bolle med kaldt vann for å tine. Ikke la frosne elementer på telleren å tine.

)

Pass på hva du spiser. Spis varme, godt tilberedt mat. Unngå rå frukt og grønnsaker med mindre du kan skrelle dem selv. Også unngå rå eller kokt kjøtt og meieriprodukter .; Se hva du drikker. Drikk flaskevann, brus, øl eller vin serveres i sin originalemballasje. Unngå vann fra springen og isbiter. Bruk flaskevann selv for å pusse tennene. Hold munnen lukket mens du dusjer. Drikkevarer fra kokt vann, som kaffe og te, er sannsynligvis trygt. Husk at alkohol og koffein kan forverre diaré og dehydrering .; Spør legen din om bruk av antibiotika. Hvis du reiser til et u-land for en lengre periode, spør legen din om å starte antibiotika før du drar på tur. I enkelte tilfeller kan dette redusere risikoen for at du vil utvikle reisediaré .; Sjekk for reise advarsler. Centers for Disease Control and Prevention opprettholder en reisende helse nettsted hvor sykdoms advarsler er lagt ut for utlandet. Hvis du planlegger å reise utenfor USA, sjekk det for advarsler og tips for å redusere risikoen.