difteri, stivkrampe og acellulær kikhoste vaksine intramuskulær

Terapeutisk Klasse: Vaksine

Bruker For difteri, stivkrampe og acellulær kikhoste-vaksine

Difteri er en alvorlig sykdom som kan føre til pustevansker, hjerteproblemer, nerveskader, lungebetennelse, og muligens død. Risikoen for alvorlige komplikasjoner og død er større i svært små barn og hos eldre.

Stivkrampe (også kjent som stivkrampe) er en alvorlig sykdom som forårsaker kramper (anfall) og alvorlige muskelspasmer som kan være sterk nok til å forårsake benbrudd i ryggsøylen. Stivkrampe forårsaker død i 30 til 40 prosent av tilfellene.

Kikhoste (også kjent som kikhoste) er en alvorlig sykdom som forårsaker alvorlige hosteanfall som kan forstyrre med å puste. Kikhoste kan også forårsake lungebetennelse, langvarig bronkitt, beslag, hjerneskade og død.

Difteri, stivkrampe og kikhoste er alvorlige sykdommer som kan forårsake livstruende sykdommer. Selv om noen alvorlige bivirkninger kan oppstå etter en dose av DTaP (vanligvis fra pertussis vaksine del), sjelden skjer dette. Sjansen for barnet ditt å fange en av disse sykdommene, og bli skadet permanent eller dø som et resultat, er mye større enn sjansen for barnet ditt å få en alvorlig bivirkning fra DTaP vaksine.

Vaksinen skal administreres av eller under tilsyn av barnets lege eller annet helsepersonell.

Ved avgjørelsen av å bruke en vaksine, må risikoen ved å ta vaksinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For denne vaksine, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på difteri, stivkrampe og acellulær kikhoste vaksine eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Før bruk difteri, stivkrampe og acellulær kikhoste-vaksine

Passende studier er ikke utført på forholdet mellom alder til effektene av difteri, stivkrampe og acellulær kikhoste vaksine hos barn yngre enn 6 uker gamle og barn 7 år og eldre. er ikke etablert sikkerhet og effekt.

Difteri, stivkrampe og acellulær kikhostevaksine anbefales ikke for bruk i den voksne befolkningen.

Ingen informasjon er tilgjengelig om forholdet av alder til effektene av Daptacel® i geriatriske pasienter.

Det foreligger ikke tilstrekkelige studier på kvinner for å bestemme spedbarn risiko ved bruk av denne medisinen under amming. Veie de potensielle fordelene mot den potensielle risikoen før du tar denne medisinen mens du ammer.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du får denne vaksinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Motta denne vaksinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne vaksine. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

En sykepleier eller annet utdannet helsepersonell vil gi barnet ditt denne vaksinen. Vaksinen gis som et skudd inn i en av barnets muskler.

Denne vaksinen er vanligvis gitt som en serie på 4 eller 5 skudd. Det er viktig at barnet får alle bildene i denne serien. Prøv å holde alle planlagte avtaler. Hvis barnet ditt må gå glipp av et skudd, foreta en ny avtale med barnets lege så snart som mulig.

Barnet kan få andre vaksiner samtidig som denne, men i et annet område på kroppen. Du vil motta informasjonsark om alle vaksinene barnet ditt mottar. Pass på at du forstår alle de opplysninger som er gitt til deg.

Barnet kan også få en medisin for å forebygge eller behandle noen av de mindre bivirkninger av vaksinen, som feber og sårhet.

Det er svært viktig at legen sjekke barnet ditt på regelmessige besøk for å sikre at denne vaksinen fungerer som den skal, og for å se etter uønskede effekter. Det er svært viktig at du returnerer til barnets lege for neste dose i serien.

Kontakt legen din umiddelbart hvis barnet ditt har plutselig svakhet i armer og ben. Dette kan være et tegn på en alvorlig tilstand som kalles Guillain-Barré syndrom.

Det er veldig viktig å fortelle legen om barnet ditt er allergisk mot gummi. sprøyter hetteglasset og kan inneholde tørr naturlig lateksgummi som kan forårsake en allergisk reaksjon hvis barnet ditt har en lateksallergi.

Denne vaksinen vil ikke behandle en aktiv infeksjon. Dersom barnet ditt har en infeksjon på grunn av difteri, stivkrampe, eller kikhoste, vil barnet ditt trenger medisiner for å behandle disse infeksjonene.

Synkope (besvimelse) kan oppstå etter å ha fått denne vaksinen. Legen din kan ønske barnet ditt til å bli observert etter å ha mottatt injeksjon for å forebygge og håndtere besvimelse.

Sørg for å fortelle barnets lege om eventuelle bivirkninger som oppstår etter at barnet ditt får vaksinen. Dette kan ta beslag, feber, gråt som ikke vil stoppe, eller alvorlig rødhet eller hevelse der skuddet ble gitt.

Riktig bruk av difteri, stivkrampe og acellulær kikhoste-vaksine

Denne vaksinen kan forårsake apné (åndedrettsstans i korte perioder) i noen premature barn. Diskuter dette med barnets lege hvis du er bekymret.

Sørg for at legen din vet om du bruker medisiner som svekker immunsystemet slik som kreft medisiner, strålebehandling eller steroider.

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med din lege eller sykepleier umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

Forholdsregler når du bruker difteri, stivkrampe og acellulær kikhoste-vaksine

bare Tilgjengelighet Rx Resept

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Difteri Profylakse Adacel (Tdap), Boostrix (Tdap), Pentacel, Tenivac (Td), Pediarix, difteritoksoid / tetanustoksoid, Kinrix

Stivkrampe Profylakse tetanustoksoid, Adacel (Tdap), Boostrix (Tdap), Pentacel, Tenivac (Td), Pediarix

Kikhoste Profylakse azithromycin, Zithromax, klaritromycin, Biaxin, Biaxin XL, Adacel (Tdap), Boostrix (Tdap)

difteri, stivkrampe, og acellulære kikhostevaksine bivirkninger

difteri- og tetanus-toksoider / pertussis, acellulær

 eller gå bli med difteri- og tetanus / kikhoste, acellulær støttegruppe for å få kontakt med andre som har samme interesser.