doxorubicin liposome (intravenøst) forholdsregler

Det er svært viktig at legen din sjekke deg på jevnlige besøk mens du får dette legemidlet for å kontrollere at den fungerer som den skal. Blodprøver kan være nødvendig å se etter uønskede effekter.

Ved hjelp av denne medisinen mens du er gravid kan skade det ufødte barnet. Bruk en effektiv form for prevensjon mens du får dette legemidlet og i 6 måneder etter behandling for å unngå å bli gravid. Hvis du tror du eller partneren din har blitt gravid, legen din med en gang.

Snakk med legen din før du bruker denne medisinen hvis du planlegger å få barn. Noen menn og kvinner som bruker denne medisinen har blitt infertile (ikke i stand til å få barn).

Sjekk med legen din med en gang hvis du har brystsmerter eller ubehag, en rask eller uregelmessig hjerterytme, hevelse i føttene og leggene, eller urolig pust. Disse kan være symptomer på en alvorlig hjerteproblem.

Denne medisinen kan forårsake infusjonsreaksjoner, som kan være livstruende og krever øyeblikkelig legehjelp. Fortell legen din med en gang hvis du har tetthet i brystet, hoste, svimmelhet, rask hjerterytme, problemer med å puste, problemer med å svelge, hevelse i ansiktet eller hender, feber eller frysninger, eller svimmelhet eller besvimelse mens du får dette legemidlet.

Denne medisinen kan forårsake hånd-fot syndrom. Sjekk med legen din med en gang hvis du har prikking eller svie, rødhet, hevelse, blemmer, eller små sår på håndflatene eller fotsålene.

Doxorubicin liposomer kan midlertidig redusere antall hvite blodlegemer i blodet, noe som øker sjansen for å få en infeksjon. Den kan også redusere antallet av blodplater, som er nødvendige for riktig blodpropp. Hvis dette skjer, er det visse forholdsregler du kan ta, spesielt når blodprosent er lav, for å redusere risikoen for infeksjon eller blødning

Hvis du fortsetter å motta denne medisinen for et helt år, forteller legen din med en gang hvis du har noen ubehag, smerte, sår eller sår i munnen. Disse kan være symptomer på kreft i munnhulen.

Fortell legen din med en gang hvis du oppdager rødhet, smerte eller hevelse på injeksjonsstedet etter at du mottar dette legemidlet. Hvis doxorubicin liposomer uhell lekker ut av venen der det er injisert, kan det skade huden og forårsake arr.

Denne medisinen kan føre til at urin farge å være rød eller oransje for 1 eller 2 dager etter at du mottar injeksjon. Dette er normalt.