elite jern

Jern er et mineral som kroppen trenger for å produsere røde blodceller. Når kroppen ikke får nok jern, kan det ikke produsere antall normale røde blodceller som trengs for å holde deg i god helse. Denne tilstanden kalles jernmangel (jern mangel) eller jernmangel.

Bruker For Elite Iron

Selv om mange mennesker i USA får nok jern fra kosten, må noen ta tilleggsbeløp for å møte deres behov. For eksempel er jern noen ganger tapt med treg eller små mengder blødning i kroppen som du ikke ville være klar over, og som bare kan oppdages av legen din. Legen din kan avgjøre om du har en jernmangel, hva som forårsaker mangel, og hvis en jern supplement er nødvendig.

Mangel på jern kan føre til uvanlig tretthet, kortpustethet, en nedgang i fysisk ytelse, og lærevansker hos barn og voksne, og kan øke sjansen for å få en infeksjon.

Noen forhold kan øke behovet for jern. Disse inkluderer

I tillegg spedbarn, særlig de som får morsmelk eller lavt jern formler, kan ha behov for ekstra jern.

Økt behov for jerntilskudd bør bestemmes av helsepersonell.

Injiserbare jern kun administreres av eller under tilsyn av helsepersonell. Andre former for jern er tilgjengelig uten resept, men kan helsepersonell få instruksjoner om riktig bruk og dosering for din tilstand.

For god helse, er det viktig at du spiser et balansert og variert kosthold. Følg nøye enhver diett program helsepersonell kan anbefale. For din spesifikke kosttilskudd vitamin og / eller mineral behov, spør din lege for en liste over aktuelle matvarer. Hvis du tror at du ikke får nok vitaminer og / eller mineraler i kostholdet ditt, kan du velge å ta et kosttilskudd.

Viktigheten av Diet

Jern finnes i kosten i to former-heme jern, som er godt absorbert, og nonheme jern, som absorberes dårlig. Den beste kosten kilde til absorberbare (heme) jernet er magert rødt kjøtt. Kylling, kalkun, og fisk er også kilder til jern, men de inneholder mindre enn rødt kjøtt. Korn, bønner og grønnsaker inneholder dårlig absorbert (nonheme) jern. Mat rik på vitamin C (f.eks, sitrusfrukter og friske grønnsaker), spist med små mengder av heme jern inneholder matvarer, som kjøtt, kan øke mengden av nonheme jern absorberes fra korn, bønner og andre grønnsaker. Enkelte matvarer (for eksempel melk, egg, spinat, fiberholdige, kaffe, te) kan redusere mengden av nonheme jern absorberes fra mat. Ekstra jern kan legges til mat fra matlaging i jern potter.

Den daglige mengde jern som kreves, er angitt på flere forskjellige måter.

Normale daglige anbefalte inntaket i milligram (mg) av jern er generelt definert som følger (Legg merke til at RDA og RNI er uttrykt som en faktiske mengden av jern, som blir referert til som “elementært” ‘jern. Produktet form [f.eks Holdige fumarat, jern gluconate, jernsulfat] har en annen styrke)

Hvis du tar et kosttilskudd uten resept, lese nøye og følge alle forholdsreglene på etiketten. For disse kosttilskudd, bør følgende vurderes

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på medisiner i denne gruppen eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Problemer hos barn har ikke blitt rapportert med inntak av normale daglige anbefalte mengder. Jerntilskudd, når foreskrevet av helsepersonell, ikke forventes å forårsake forskjellige bivirkninger hos barn enn de gjør hos voksne. Men det er viktig å følge instruksjonene nøye, siden jern overdose hos barn er spesielt farlig.

Studier av natrium Ferric gluconate har vist at dette tillegget er trygt å bruke i barn i alderen 6 til 15 år. Sikkerheten av natrium Ferric gluconate er ikke fastslått hos pasienter som er yngre enn 6 år.

Problemer i eldre voksne er ikke rapportert med inntak av normale daglige anbefalte mengder. Eldre folk noen ganger ikke absorbere jern like lett som yngre voksne og kan trenge en større dose. Hvis du tror du trenger å ta en jern supplement, sjekk med din lege først. Kun helsepersonell kan avgjøre om du trenger en jern supplement og hvor mye du skal ta.

Det er spesielt viktig at du får nok vitaminer og mineraler når du blir gravid og at du fortsetter å motta riktig mengde vitaminer og mineraler gjennom hele svangerskapet. Sunn fosterets vekst og utvikling er avhengig av en jevn tilførsel av næringsstoffer fra mor til foster. I løpet av de første 3 månedene av svangerskapet, et riktig kosthold gir vanligvis nok jern. Men i løpet av de siste 6 månedene, for å møte de økte behovene til fosteret, en jern supplement kan være anbefalt av helsepersonell.

Men å ta store mengder kosttilskudd i svangerskapet kan være skadelig for mor og / eller foster og bør unngås.

Det er spesielt viktig at du får de riktige mengder av vitaminer og mineraler, slik at barnet vil også få vitaminer og mineraler som trengs for å vokse skikkelig. Jern som normalt er til stede i brystmelk i små mengder. Når foreskrevet av helsepersonell, er jernpreparater ikke kjent for å forårsake problemer under amming. Men ammende mødre anbefales å sjekke med sitt helsepersonell før du tar jerntilskudd eller andre medisiner. Tar store mengder kosttilskudd under amming kan være skadelig for mor og / eller spedbarn og bør unngås.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du bruker noen av disse kosttilskudd, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Bruk av kosttilskudd i denne klassen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av kosttilskudd i denne klassen. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Denne delen inneholder informasjon om riktig bruk av en rekke produkter som inneholder jern supplement. Det kan ikke være spesifikke for Elite Iron. Vennligst les med forsiktighet.

Når du begynner å bruke kosttilskudd, fortsette å gå tilbake til helsepersonell for å se om du drar nytte av jern. Noen blodprøver kan være nødvendig for dette.

Jern er best absorbert når det tas på tom mage, med vann eller fruktjuice (voksne: fullt glass eller 8 ounces, barn: ½ glass eller 4 ounces), ca 1 time før eller 2 timer etter måltider. Men for å minske muligheten for magesyke, kan jern tas sammen med mat eller rett etter måltider.

Før du bruker Elite Iron

For sikker og effektiv bruk av jerntilskudd

Flytende former av jern supplement tendens til å flekke tenner. For å forebygge, redusere eller fjerne disse flekkene

Dose legemidler i denne klassen vil være forskjellig for ulike pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av disse legemidlene. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Riktig bruk av jerntilskudd

Når jern er kombinert med visse matvarer kan det miste mye av sin verdi. Hvis du tar jern, bør følgende matvarer unngås, eller bare tatt i svært små mengder, i minst 1 time før eller 2 timer etter at du tar jern

Ikke ta jerntilskudd og antacida eller kalsiumtilskudd på samme tid. Det er best å plass doser av disse 2 produktene 1 til 2 timers mellomrom, for å få fullt utbytte av hver medisin eller kosttilskudd.

Hvis du tar jerntilskudd uten resept

Hvis du har tatt en langtidsvirkende eller belagt jern tablett og avføring har ikke blitt svart, sjekk med din lege. Tablettene kan ikke bryte ned skikkelig i magen, og du kan ikke får nok jern.

Det er viktig å holde jernpreparater utilgjengelig for barn. Hold en 1-unse flaske sirup av Ipecac tilgjengelig hjemme for å bli tatt i tilfelle av en jern overdose krise når en lege, beordrer bruken giftkontrollsenter eller akuttmottaket.

Hvis du tror du eller noen andre har tatt en overdose av jern medisin

Tidlige tegn på jern overdose kan ikke vises i opptil 60 minutter eller mer. Ikke forsinke gå til legevakten mens du venter på tegn til å dukke opp.

Forholdsregler når du bruker Elite Iron

Elite Iron Side Effects

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Symptomer på jern overdose kan ikke forekomme i opptil 60 minutter eller mer etter overdose ble tatt. På denne tiden bør du har hatt akutt legebehandling. Ikke forsinkelse kommer til legevakten mens du venter på tegn til å dukke opp.

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Avføring ofte blir mørk grønn eller svart når jernpreparater er tatt av munnen. Dette er forårsaket av uabsorbert jern og er ufarlig. Men i sjeldne tilfeller kan svart avføring av en klissete konsistens forekomme sammen med andre bivirkninger som for eksempel røde striper i avføringen, kramper, sårhet, eller skarpe smerter i magen eller mageområdet. Sjekk med din lege umiddelbart hvis disse bivirkningene dukker opp.

Hvis du har fått injeksjoner av jern, kan du merke en brun misfarging av huden din. Denne fargen blekner vanligvis i løpet av noen uker eller måneder.

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.