end-stage renal sykdom guide – årsaker, symptomer og behandling

Hva er det?

End-stage renal sykdom er en tilstand der nyrene ikke lenger fungere som normalt. “Nedsatt” beskriver alt som har å gjøre med nyrene. Nesten alle er født med to nyrer. De trenger begge å mislykkes for end-stage renal sykdom å utvikle .; Nyrer eliminere giftstoffer fra kroppen, og holder en normal balanse mellom væske og visse mineraler i kroppen. Når nyrene ikke lenger kan utføre denne funksjonen, blir en person svært syk og til slutt dør .; I slutten nyresykdom, nyrer funksjon til en brøkdel av normal kapasitet. Når dette skjer, er det bare to alternativer: 1) erstatte jobben nyrene er ment å gjøre ved hjelp av en maskin, i stedet (nyre dialyse) eller 2) Transplant en ny, frisk nyre. En enkelt ny frisk nyre kan gjøre arbeidet til de to syke nyrer .; Diabetes er den ledende årsaken til end-stage renal sykdom. Nyresykdom kan skyldes type 1 eller type 2 diabetes. Med enten type, øker dårlig kontroll av blodsukker risikoen for end-stage renal sykdom .; Andre vanlige årsaker til slutten nyresykdom er; Høyt blodtrykk; åreforkalkning

symptomer

Symptomer på slutten nyresykdom inkluderer; Vekttap; Kvalme eller oppkast; Generell sykdomsfølelse; Utmattelse; Hodepine; hikke; kløe; Redusert vannlating; Lett blåmerker eller blødning; apati; Pustevansker, beslag

Diagnose

Nyresykdom er diagnostisert gjennom urin og blodprøver. Disse testene måler nivåer av kreatinin og urea nitrogen i urin og blod.

Hvor lenge varer det?

End nyresykdom er en livslang tilstand med mindre en nyretransplantasjon er gjort. Selv med en vellykket transplantasjon, må en person ta medisin for resten av hans eller hennes liv.

Hvordan forhindre dette helsetilstand

Du kan ta skritt for å redusere risikoen for å utvikle end-stage renal sykdom

Hvordan behandle denne helsetilstand

De to behandlinger for end-stage renal sykdom er dialyse og nyretransplantasjon.

Når å gå til legen

Du bør ha regelmessige kontroller hvis du har

Prognose

Når nyrene svikter, behandlinger gir håp for god bedring. Mange folk på dialyse eller som har mottatt transplantasjoner føre nær normale liv.