endokarditt behandlinger og medisiner

Den første linje av behandling for endokarditt er antibiotika. Noen ganger, hvis ditt hjerte ventil er skadet av infeksjon, er kirurgi nødvendig.

Hvis du har endokarditt, må du kanskje høye doser av intravenøs (IV) antibiotika i sykehus. Blodprøver kan bidra til å identifisere hvilken type mikroorganisme som infiserer ditt hjerte. Denne informasjonen vil hjelpe legen velge den beste antibiotika eller kombinasjon av antibiotika for å bekjempe infeksjonen.

antibiotika

Du vil vanligvis må ta antibiotika i to til seks uker eller lenger for å rydde opp infeksjonen. Når feber og det verste av tegn og symptomer har gått, kan du være i stand til å forlate sykehuset og fortsette IV antibiotikabehandling med besøk til legens kontor eller hjemme med hjemmebasert omsorg. Du må oppsøke lege regelmessig for å sørge for at behandlingen virker.

Rapportere til legen din noen tegn eller symptomer på at infeksjonen blir verre, for eksempel

Diaré kan et utslett, kløe eller leddsmerter indikere en reaksjon på et antibiotikum – en annen grunn til å ringe legen din.

Se legen din umiddelbart hvis du opplever kortpustethet eller hevelse i bena, ankler eller føtter. Disse symptomene kan indikere hjertesvikt.

Kirurgi

Hvis infeksjonen skader hjerteklaffene, kan du få symptomer og komplikasjoner for år etter behandling. Noen ganger kirurgi er nødvendig for å behandle vedvarende infeksjoner eller for å erstatte en skadet ventil. Kirurgi er også noen ganger nødvendig for å behandle endokarditt som er forårsaket av en soppinfeksjon.

Avhengig av din tilstand, kan legen din anbefale enten reparere skadet ventil eller erstatte den med en kunstig ventil laget av animalsk vev eller kunstige materialer.