eolarix

Terapeutisk Klasse: Vaksine

Bruker For Eolarix

Meslinger (også kjent som hoste meslinger, harde meslinger, morbilli, røde meslinger, rubeola, og 10-dagers meslinger) er en infeksjon som er lett spre seg fra en person til en annen. Infeksjon med meslinger kan forårsake alvorlige problemer, som for eksempel lungebetennelse, ørebetennelse, bihuleproblemer, kramper (anfall), hjerneskade, og muligens død. Risikoen for alvorlige komplikasjoner og død er større for voksne og barn enn for barn og tenåringer.

Rubella (også kjent som tysk meslinger) er en alvorlig infeksjon som fører til spontanaborter, dødfødsler, eller misdannelser hos fosteret når gravide kvinner får sykdommen.

Mens immunisering mot meslinger og røde hunder er anbefalt for alle personer 12 måneders alder og eldre, er det spesielt viktig for kvinner i fertil alder og personer som reiser utenfor USA

Hvis meslinger og røde hunder vaksine som skal gis til et barn, bør barnet være minst 12 måneders alder. Dette er for å sørge for at meslingvaksine er effektive. I et yngre barn, kan antistoffer fra moren hindre at vaksinen fungerer.

Vaksinen skal administreres av eller under tilsyn av lege eller annet helsepersonell.

Ved avgjørelsen av å bruke en vaksine, må risikoen ved å ta vaksinen veies opp mot det gode det vil gjøre. Dette er en avgjørelse du og legen din vil gjøre. For denne vaksine, må følgende tas i betraktning

Fortell legen din dersom du noen gang har hatt noe uvanlig eller allergisk reaksjon på denne medisinen, eller andre legemidler. Også fortelle helsepersonell hvis du har noen andre typer allergier, for eksempel til mat, fargestoffer, konserveringsmidler eller dyr. For ikke-reseptbelagte produkter, lese etiketten eller paknings ingredienser nøye.

Før du bruker Eolarix

Bruk av denne vaksinen er ikke anbefalt for spedbarn yngre enn 12 måneder, med mindre risiko for meslinger infeksjon er høy. Vente til barna er minst 12 måneders alder er viktig fordi antistoffer at spedbarn får fra sine mødre før fødselen kan forstyrre effekten av vaksinen. I tillegg kan det være spesielle grunner til at barn mellom 6 måneder og 12 måneders alder også kan kreve meslinger vaksinasjon.

Studier hos kvinner tyder på at denne medisinen utgjør minimal risiko for spedbarnet når det brukes under amming.

Selv om visse legemidler ikke bør brukes sammen i det hele tatt, i andre tilfeller to forskjellige legemidler kan benyttes sammen selv om det kan forekomme en interaksjon. I disse tilfellene kan legen ønsker å endre dosen eller andre forholdsregler kan være nødvendig. Når du får denne vaksinen, er det spesielt viktig at helsepersonell vet om du bruker noen av legemidlene angitt nedenfor. Følgende interaksjoner har blitt valgt på grunnlag av deres potensielle betydning og er ikke nødvendigvis all-inclusive.

Motta denne vaksinen med noen av følgende medisiner er vanligvis ikke anbefalt, men kan være nødvendig i noen tilfeller. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Motta denne vaksinen med noen av følgende medisiner kan føre til en økt risiko for visse bivirkninger, men ved hjelp av begge stoffene kan være den beste behandling for deg. Hvis begge medisiner er foreskrevet sammen, kan legen endre dosen eller hvor ofte du bruker den ene eller begge av legemidlene.

Visse medisiner bør ikke brukes på eller rundt tidspunktet for å spise mat eller spise visse typer mat siden interaksjoner kan forekomme. Bruke alkohol eller tobakk med visse medisiner kan også forårsake interaksjoner å skje. Diskuter med din lege bruken av medisinen med mat, alkohol eller tobakk.

Tilstedeværelsen av andre medisinske problemer kan påvirke bruken av denne vaksine. Sørg for at du forteller legen din om du har andre medisinske problemer, spesielt

Dosen av denne medisinen vil være forskjellig for forskjellige pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av denne medisinen. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Ikke bli gravid i 3 måneder etter å ha mottatt meslinger og røde hunder vaksine uten først å sjekke med legen din. Det kan være en mulighet for at denne vaksinen kan forårsake fødselsskader.

Fortell legen din at du har mottatt denne vaksinen

Sammen med sine nødvendige effekter, kan en medisin føre til noen uønskede effekter. Selv om ikke alle disse bivirkningene kan oppstå, hvis de forekommer de trenger legehjelp.

Sjekk med legen din umiddelbart dersom noen av følgende bivirkninger oppstår

Sjekk med legen din så snart som mulig hvis noen av følgende bivirkninger oppstår

Noen bivirkninger kan forekomme som vanligvis ikke trenger medisinsk hjelp. Disse bivirkningene kan gå bort under behandlingen som kroppen justerer seg til medisinen. Dessuten kan det hende at helsepersonell skal kunne fortelle deg om måter å forebygge eller redusere noen av disse bivirkningene. Sjekk med din lege hvis noen av følgende bivirkninger fortsette eller er plagsomme, eller hvis du har spørsmål om dem

Ovennevnte bivirkninger (spesielt smerter eller smerter i ledd) er mer sannsynlig hos voksne, spesielt kvinner.

Andre bivirkninger som ikke er nevnt kan også forekomme hos noen pasienter. Hvis du merker andre virkninger, sjekk med din lege.

Riktig bruk av Eolarix

Tilgjengelighet Utgått Utgått

Graviditet Kategori C Risiko kan ikke utelukkes

CSA Schedule N Ikke et kontrollert stoff

Rubella Profylakse ProQuad, meslinger virus vaksine / kusma vaksine / rubellavirus vaksine, Meruvax II, M-M-R II

Meslinger Profylakse ProQuad, meslinger virus vaksine / kusma vaksine / røde hunder virus vaksine, Attenuvax, M-M-R II

 eller gå bli med meslinger vaksine / røde hunder vaksine støttegruppe for å få kontakt med andre som har samme interesser.

Forholdsregler når du bruker Eolarix

Eolarix bivirkninger

vaksine / røde hunder vaksine mot meslinger virus