eosinofil øsofagitt sykdom

I eosinofil øsofagitt (eo-sin-o-FILL-ik uh-prog-uh-Jie tis), en type hvite blodlegemer (eosinofil) bygger seg opp i slimhinnen i røret som forbinder munnen til magen (øsofagus ). Denne oppsamlingen, som er en reaksjon på matvarer, allergener eller sure oppstøt, kan inflame eller skade på spiserøret vev. Skadet esophageal vev kan føre til vanskeligheter med å svelge eller forårsake mat å bli fanget når du svelger.

Eosinofil øsofagitt er en kronisk immunsystem sykdom. Det har bare blitt identifisert i de siste to tiårene, men er nå ansett som en viktig årsak til fordøyelsessystemet (mage) sykdom. Forskning pågår og vil trolig føre til endringer i sin diagnose og behandling.

symptomer

Øsofagitt er betennelse som skader slimhinnen i spiserøret. Et endoskop – en lang, bøyelig rør utstyrt med et kamera – kan brukes til å se inne i spiserøret. Dette endoskopisk bilde av eosinofil øsofagitt viser ringer av unormal vev (esophageal ringer) som følge av kronisk betennelse.

Vanskeligheter med å svelge (dysfagi); Mat else; Brystsmerter som ofte sentralt og ikke svare på antacida; Vedvarende halsbrann; Øvre magesmerter; Ingen respons på gastroøsofageal reflukssykdom (GERD) medisin; Tilbakestrømning av ufordøyd mat (oppstøt)

Tegn og symptomer inkluderer

Voksne

barn

Vanskelighetsgrad fôring; Oppkast; Magesmerter; Vanskeligheter med å svelge (dysfagi); Mat else; Ingen respons på GERD medisiner; Unnlatelse av å trives (dårlig vekst, underernæring og vekttap)

Oppsøke lege umiddelbart hvis du opplever brystsmerter, spesielt hvis du har andre tegn og symptomer som kortpustethet eller kjeve eller arm smerter. Dette kan være tegn og symptomer på hjerteinfarkt.

Klima. Å leve i et kaldt eller tørt klima .; Årstid. Kan bli mer sannsynlig diagnostisert mellom våren og høsten, sannsynligvis fordi nivåene av pollen og andre allergener er høyere og folk er mer tilbøyelige til å være utendørs .; Kjønn. Mer vanlig hos menn enn hos kvinner .; Familie historie. Hvis familiemedlemmer har eosinofil øsofagitt, har du større sjanse for å bli diagnostisert .; Allergi og astma. Hvis du har mat eller andre allergier eller astma, er det mer sannsynlig å bli diagnostisert .; Alder. Opprinnelig tenkt å være en barnesykdom, men nå er kjent for å være vanlig hos voksne også. Men symptomene varierer noe.

Fører til

Gjør en avtale med legen din hvis du opplever alvorlige eller hyppige eosinofil øsofagitt symptomer. Hvis du tar over-the-counter medisiner for halsbrann mer enn to ganger i uken, bør du oppsøke lege.

Tidligere legene trodde eosinofil øsofagitt symptomer ble forårsaket av gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), men de nå anerkjenne det som en egen tilstand med svært ulike årsaker. Eosinofil øsofagitt er en allergisk reaksjon der slimhinnen i spiserøret reagerer på allergener, slik som mat eller pollen.

Eosinofiler er en normal type hvite blodceller til stede i fordøyelseskanalen, men i eosinofil øsofagitt de formere seg i spiserøret. De eosinofile produserer et protein som forårsaker betennelse, noe som kan føre til arrdannelse, innsnevring og dannelse av overdreven bindevev i slimhinnen i spiserøret. Som et resultat, kan du ha problemer med å svelge (dysfagi) eller ha mat seg fast når du svelger (toppelse), samt andre symptomer.

Personer med eosinofil øsofagitt kan også ha matallergier, miljømessige allergier, astma, atopisk dermatitt eller kronisk luftveissykdom. Legene tror også noen mennesker er genetisk mer sannsynlig enn andre for å utvikle eosinofil øsofagitt.

Det har vært en betydelig økning i antall personer diagnostisert med eosinofil øsofagitt i det siste tiåret. Ved første forskerne trodde dette var på grunn av økningen i bevisstheten blant leger og større tilgjengelighet av øvre endoskopi. Men studier tyder nå på at sykdommen blir stadig mer vanlig, parallelt med økningen i astma og allergi.

Risikofaktorer

Forhold som kan øke risikoen for eosinofil øsofagitt inkluderer

Arrdannelse og innsnevring av spiserøret. Dette gjør det vanskelig å svelge, og mer sannsynlig at du vil ha mat seg fast .; Skade på spiserøret. På grunn av betennelse i spiserøret, kan endoskopi føre til perforasjon eller tårer i esophageal fôr vev. Noen ganger rive skjer spontant.

komplikasjoner

I noen mennesker, kan eosinofil øsofagitt føre til følgende

Vær oppmerksom på eventuelle pre-avtale begrensninger. På den tiden du gjøre avtale, sørg for å spørre om det er noe du trenger å gjøre på forhånd, for eksempel begrense din diett .; Ta med testresultatene. Hvis du ser en ny spesialist etter at du har hatt en endoskopi fra en annen lege, ta resultatene med deg .; Noter ned eventuelle symptomer du opplever, selv om de synes relatert til grunnen du har planlagt avtalen .; Noter nøkkel personlig informasjon, inkludert ting som nylige forandringer i livet, eller store påkjenninger .; List alle legemidler, vitaminer eller kosttilskudd som du nå tar eller har tatt nylig .; Vurdere å ta et familiemedlem eller venn sammen. Noen ganger kan det være vanskelig å absorbere all informasjonen under en avtale. Noen som følger deg husker kanskje noe du savnet eller glemt .; Skriv ned en liste over spørsmål å spørre legen din.

Hvis du tror du har eosinofil øsofagitt, vil du sannsynligvis starte med å se familien din lege eller en allmennpraktiker. Legen din kan anbefale deg en spesialist i behandling av fordøyelsessykdommer (gastroenterolog) eller en allergolog.

Hva er sannsynlig forårsaker symptomene mine ?; Hva slags tester trenger jeg ?; Trenger jeg en endoskopi ?; Er min tilstand sannsynlig midlertidig eller kronisk ?; Hva er det beste løpet av handlingen ?; Hva er alternativene til den primære tilnærmingen som du antyder ?; Jeg har andre helsemessige forhold. Hvordan kan jeg best mulig kan håndtere dem sammen ?; Er det noen begrensninger jeg må følge ?; Bør jeg gå til en spesialist? Hva vil det koste ?; Er det en generisk alternativ til medisin du forskrivning for meg ?; Er det brosjyrer eller annet trykt materiale jeg kan ta med meg? Hva nettsteder anbefaler dere ?; Bør jeg planlegge en oppfølging besøk?

Forberedelse til timen din

Fordi avtaler kan være kort, og fordi det er ofte mye av grunnen til å dekke, er det en god idé å være godt forberedt. Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar, og hva du kan forvente fra legen din.

Din tid med legen din er begrenset, så utarbeide en liste med spørsmål kan hjelpe deg få mest mulig ut av din tid sammen. List dine spørsmål fra de viktigste til minst viktig i tilfelle tiden renner ut. For eosinofil øsofagitt, til noen grunnleggende spørsmål å spørre legen din inkluderer

Hva er dine symptomer ?; Når fikk du først merke til dem ?; Har de vært kontinuerlig eller sporadisk ?; Hvor alvorlige er symptomene dine ?; Hva, om noe, ser ut til å forbedre dine symptomer ?; Hva, om noe, ser ut til å forverre symptomene dine ?; Gjør dine symptomer du våkner om natten ?; Er dine symptomer verre etter måltider eller etter liggende ?; Har du problemer med å svelge ?; Har du noen gang hatt mat seg fast mens du svelger ?; Har mat eller sure materialet noensinne kommer opp på baksiden av halsen ?; Har du brystsmerter eller magesmerter ?; Har du hatt en esophageal utvidelse ?; Har du blitt behandlet med en aktuell steroid eller mat eliminering diett ?; Har du vunnet eller tapt i vekt ?; Har du opplever kvalme eller oppkast ?; Er dine symptomer verre på visse tider av året ?; Har du astma eller kronisk luftveissykdom ?; Har du noen allergi mot mat eller til noe i miljøet, for eksempel pollen ?; Er det noen i familien din har allergi ?; Har du prøvd å ta syrenøytraliserende eller anti-reflux medisiner? Hva ble resultatet?

I tillegg til de spørsmålene du har forberedt, ikke nøl med å stille spørsmål under din avtale.

Gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), hvor eosinofiler vanligvis ikke er til stede; Protonpumpehemmer-responsive esophageal eosinofili (PPI-REE), hvor eosinofile er til stede, men symptomene bedre med protonpumpehemmer (PPI) medisiner

Legen vil sannsynligvis spørre deg en rekke spørsmål. Å være klar til å svare dem kan gi mer tid senere for å dekke poeng du ønsker å ta opp.

Hvis du er en forelder til et lite barn, kan legen også spørre om barnet ditt har problemer med fôring eller har blitt diagnostisert med mistrivsel.

Øvre endoskopi. Legen vil bruke en lang smal tube (endoskop) som inneholder en lys og lite kamera og sette det inn gjennom munnen ned i spiserøret. Han eller hun vil inspisere slimhinnen i spiserøret for betennelse og hevelse, horisontale ringer, vertikale furer, innsnevring (strikturer) og hvite flekker. Noen mennesker med eosinofil øsofagitt vil ha en spiserøret som ser normal .; Biopsi. Legen din vil utføre en biopsi av spiserøret, trolig ta to til fire prøver av celler fra to steder.

Tester og diagnose

Legen din vil vurdere både symptomer og testresultater for å diagnostisere eosinofil øsofagitt. Dette vil omfatte å avgjøre om du har

Blodprøver. Du kan få en blodprøve for å se etter høyere enn normalt eosinofil tellinger eller total immunglobulin E (IgE) nivåer, noe som tyder på allergi .; Medisinering studier. Du kan få anti-reflux medisinering, spesielt protonpumpehemmere (PPI), for å se om symptomene dine bedre. Etter 8 uker, vil du ha en gjentakelse endoskopi for å se hvordan healing har kommet .; Dietary behandlingsstudier. Legen din kan du delta i en food eliminering diett. Dette vil inkludere å ta biopsier fra spiserøret for å lære hvordan sykdommen reagerer på disse kosttilskudd endringer .; Mat-patch test. I denne testen er mat plassert i en liten beholder, som deretter tapet på ryggen, berøre huden din. Legen ser for betennelse på det stedet.

Tester for å diagnostisere eosinofil øsofagitt inkluderer

Hvis legene mistenker eosinofil øsofagitt, kan du få noen flere tester for å bekrefte diagnosen og til å begynne å lete etter kildene til den allergiske reaksjonen (allergener).

Behandlinger og narkotika

En endoskopi prosedyren innebærer å sette inn en lang, fleksibel slange (endoskop) ned i halsen og inn i spiserøret. En liten kamera på enden av endoskopet lar legen din undersøke spiserør, magesekk og begynnelsen av tynntarmen (tolvfingertarmen).

Eosinofil øsofagitt regnes som en kronisk tilbakevendende sykdom, noe som betyr at de fleste vil kreve kontinuerlig behandling for å kontrollere sine symptomer. Behandlingen vil omfatte en eller flere av de følgende

Opprettholde en sunn vekt. Skytende pounds legge press på magen, presser opp magen og forårsaker syre til å sikkerhetskopiere inn i spiserøret. Hvis vekten din er på et sunt nivå, til arbeid opprettholde den. Hvis du er overvektig eller overvektig, arbeide for å sakte ned i vekt – ikke mer enn 1 eller 2 pounds (0,5 til 1 kg) en uke. Spør legen din om hjelp i å utforme et vekttap strategi som vil fungere for deg .; Unngå mat og drikke som utløser halsbrann. Vanlige triggere, som fet eller stekt mat, tomatsaus, alkohol, sjokolade, mynte, hvitløk, løk, og koffein, kan gjøre halsbrann verre. Unngå mat du vet vil utløse halsbrann .; Hev hodet av sengen. Hvis du regelmessig opplever halsbrann om natten eller mens du prøver å sove, sette tyngdekraften til å fungere for deg. Plasser tre eller sementblokker under føttene på sengen slik at hodeenden er hevet med 6 til 9 inches. Hvis det ikke er mulig å heve sengen, sette inn en kile mellom madrassen og boksen våren å heve kroppen fra livet og opp.

Livsstil og hjem rettsmidler

Avhengig av din respons på tester for matallergier, kan legen anbefale at du slutter å spise visse matvarer, for eksempel meieri eller hvete produkter, for å lindre symptomer og redusere betennelse. Et mer begrenset diett er noen ganger nødvendig. Legen din kan henvise deg til en allergolog for spesifikke anbefalinger.

Alternativ medisin

Legen din vil trolig først forskrive en syre blocker for eksempel en PPI. Denne behandlingen er den enkleste å bruke, men de flestes symptomene ikke bedres. Hvis du ikke svare på PPI, vil legen din så sannsynligvis forskrive en aktuell steroid, slik som flutikason eller budesonid, som er tatt muntlig å behandle eosinofil øsofagitt.

Denne type steroid er ikke absorbert i blodet, slik at du er usannsynlig å ha de typiske bivirkninger ofte forbundet med steroider. Hvis en aktuell steroid ikke er effektiv eller du trenger mer umiddelbar symptomlindring, kan du få foreskrevet prednison.

Steroider kan redusere opphoping av eosinofiler i spiserøret, redusere betennelsen i forbindelse med en allergisk reaksjon, og at esophagus å helbrede. Noen mennesker kan trenge å ta steroider på en kontinuerlig basis.

Lær mer om Eosinofil øsofagitt

Hvis du opplever alvorlige innsnevring (strikturer) i spiserøret, kan legen anbefale utvidelse for å gjøre svelge enklere. Utvidelse kan brukes hvis steroider er ikke nyttig.

Fordi folk med eosinofil øsofagitt kan ha blødninger eller rive av deres spiserør, har leger vært bekymret for sikkerheten til utvidelse, spesielt for perforasjon under prosedyren. Studier har funnet at utvidelse er trygg og kan gi symptomlindring for noen mennesker – selv om det kan i utgangspunktet være smertefullt. Men det betyr ikke bedre den underliggende betennelse.

Mer om Eosinofil øsofagitt

Avhengig av situasjonen, kan du få tilgang til eksperimentell behandling som en del av helsepersonell forskning på langsiktig forvaltning av eosinofil øsofagitt.

Hvis du ofte har halsbrann, kan disse livsstilsendringer bidra til å redusere hyppigheten eller alvorlighetsgraden av symptomene.

Ingen alternativ medisin terapi har vist seg å behandle eosinofil øsofagitt. Likevel kan noen utfyllende og alternativ behandling gi litt lindring av halsbrann eller reflux symptomer når den kombineres med legen din omsorg. Snakk med legen din om hva alternative behandlinger kan være trygt for deg. Alternativer kan omfatte

1

Urtepreparater. Urtemedisiner noen ganger brukt for halsbrann eller refluks symptomer inkluderer lakris, glatte alm, kamille, marshmallow og andre. Urtemedisiner kan ha alvorlige bivirkninger, og de kan forstyrre med medisiner. Spør legen din om en trygg dosering før du begynner på urtemedisin .; Avslappende behandlinger. Teknikker for å roe stress og angst kan redusere tegn og symptomer på halsbrann eller refluks. Spør legen din om avspenningsteknikker, for eksempel progressiv muskel avslapping eller guidede bilder .; Akupunktur. Akupunktur innebærer å sette tynne nåler i spesifikke punkter på kroppen din. Begrenset bevis tyder på det kan hjelpe folk med oppstøt og halsbrann, men store studier har ikke vist seg å være en fordel. Spør legen din om akupunktur er trygt for deg.

)