eosinofili

Eosinofili (e-o-sin-o-FIL-e-uh) er en høyere enn normalt nivå av eosinofiler. Eosinofiler er en type sykdom-kampene hvite blodlegemer.

Du kan ha høye nivåer av eosinofiler i blodet (blod eosinofili). Høye nivåer av eosinofiler kan også oppstå i kroppens vev på stedet av en infeksjon eller betennelse (vev eosinofili).

Vev eosinofili kan finnes i prøver tatt i løpet av en undersøkelsesprosedyre eller i prøver av visse fluider, slik som slim som frigjøres fra nasal vev. Hvis du har vevet eosinofili, er nivået av eosinofile i blodet sannsynlig normalt.

Blood eosinofili kan påvises med en blodprøve, vanligvis som en del av en komplett blodprosent. En opptelling av mer enn 500 eosinofile per mikroliter blod er generelt ansett eosinofili hos voksne. En opptelling av mer enn 1500 eosinofile per mikroliter blod som varer i flere måneder kalles hypereosinofilt syndrom.

Eosinofile spille to roller i immunsystemet

Eosinofili er vanligvis funnet når legen har bestilt blodprøver for å diagnostisere en tilstand du allerede opplever. Det er vanligvis ikke et uventet funn, men det er mulig at det kan bli oppdaget bare ved en tilfeldighet.

Snakk med legen din om hva disse resultatene betyr. Bevis av blod eller vev eosinofili og resultater fra andre tester kan tyde på årsaken til sykdom, eller legen din kan foreslå andre tester for å sjekke tilstanden.

Fordi en egen tilstand er ofte årsaken til eosinofili, er det viktig å finne ut hva andre tilstander eller lidelser du måtte ha. Hvis du får en nøyaktig diagnose og kan få behandling for alle relevante forhold eller lidelser, vil eosinofili sannsynlig løse.

Men hvis du har hypereosinofilt syndrom, kan legen forskrive medisiner, for eksempel kortikosteroider, og han eller hun vil ønske å overvåke helsen din, da denne tilstanden kan føre til betydelige komplikasjoner over tid.

gå til legen din