epididymitt behandlinger og medisiner

Antibiotika er nødvendig for å behandle bakteriell epididymitt og epididymo-orchitis. Hvis årsaken til bakteriell infeksjon er en STI, din seksuelle partner må også behandling. Pass på å ta hele løpet av antibiotika foreskrevet av legen din, selv om symptomene dine klare opp raskere, for å sikre at infeksjonen er borte.

Det kan ta flere uker for ømhet å forsvinne. Hvile, støtter pungen med en atletisk stropp, bruke kjøleelementer og tar smertestillende medikamenter kan lindre ubehaget.

Kirurgi

Legen vil sannsynligvis anbefale en oppfølging besøk for å sjekke at infeksjonen er helt ryddet opp. Hvis den ikke har det, kan legen forskrive en annen antibiotika. Men for folk flest epididymitt klarner opp innen tre måneder.

Nyere studier tyder på at epididymitt er relativt vanlig i preadolescent gutter og kanskje ikke alltid trenger behandling med antibiotika.

Hvis en abscess har dannet, må du kanskje kirurgi for å tømme den. Noen ganger, hele eller deler av epididymis må fjernes kirurgisk (epididymectomy). Kirurgi kan også vurderes hvis epididymitt skyldes underliggende fysiske abnormiteter.