kortikosteroid (inhalasjon) riktig bruk

dosering

Tapte Dose

Inhalasjonssteroider vil ikke frita en astma angrep som allerede har startet. Imidlertid kan legen din vil at du skal fortsette å ta denne medisinen til vanlig tid, selv om du bruker en annen medisin for å lindre astmaanfall.

Bruk denne medisinen bare som anvist. Ikke bruk mer av det og ikke bruke det oftere enn legen bestilt. For å gjøre dette kan øke sjansen for bivirkninger. Ikke slutt å ta denne medisinen brått. Denne medisinen bør avbrytes bare under oppsyn av legen din.

For at denne medisinen for å forebygge astma angrep, må det brukes hver dag i regelmessig avstand doser, som bestilt av legen din. Opp til 4 til 6 uker kan passere før du begynner å legge merke forbedring i din tilstand. Det kan ta flere måneder før du føler den fulle effekten av denne medisinen. Dette kan ikke ta så lang tid hvis du allerede har tatt visse andre legemidler for astma.

Gargling og skylle munnen med vann etter hver dose kan bidra til å forhindre heshet, irritasjon i halsen, og infeksjon i munnen. Men ikke svelge vannet etter skylling. Legen din kan også være lurt å bruke en spacer enhet for å redusere disse problemene.

Inhalasjonssteroider brukes med en spesiell inhalator og vanligvis kommer med pasientens retninger. Les instruksjonene nøye før du bruker denne medisinen. Hvis du ikke forstår instruksjonene, eller du er usikker på hvordan du skal bruke inhalatoren, spør din lege for å vise deg hva du skal gjøre. Spør også helsepersonell å se hvordan du bruker inhalatoren for å sørge for at du bruker den riktig.

Lagring

For pasienter som bruker beklometason, flunisolide, eller triamcinolon inhalasjonsaerosol

For pasienter som bruker beklometason kapsler for innånding

For pasienter som bruker beklometason pulver til inhalasjon

For pasienter som bruker budesonid pulver til inhalasjon

For pasienter som bruker budesonid suspensjon til inhalasjon

Dose legemidler i denne klassen vil være forskjellig for ulike pasienter. Følg legens ordre eller instruksjonene på etiketten. Følgende informasjon omfatter bare den gjennomsnittlige doser av disse legemidlene. Hvis dosen din er annerledes, ikke endre det med mindre legen din sier at du skal gjøre det.

Mengden av medisin som du tar avhenger av styrken på medisinen. Også antall doser man tar hver dag, tiden tillatt mellom dosene, og hvor lang tid man ta legemidlet avhenger av medisinsk problem som man bruker medisin.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, ta den så snart som mulig. Men hvis det er nesten tid for neste dose, hopp over den glemte dosen og gå tilbake til din vanlige doseringsplan. Ikke doble doser.

Hvis du glemmer en dose av denne medisinen, bruke det så snart som mulig. Bruk deretter eventuelle gjenværende doser for den dagen på regelmessig avstand tider.

Oppbevares utilgjengelig for barn.

Oppbevar medisin i en lukket beholder ved romtemperatur, vekk fra varme, fuktighet og direkte lys. Hold fryser.

Ikke oppbevar utdatert medisin eller medisin ikke lenger er nødvendig.

Den 84-mcg per oppmålt-spray produkt av beklometason bør ikke lagres i mer enn 6 måneder etter at den har blitt fjernet fra sin fuktbeskyttelsesveske. Etter 6 måneder, bør eventuelle gjenværende legemiddel kastes.

Ikke punkter, brekke, eller brenne aerosol container, selv etter at den er tom.