miljømessige allergier diagnose

Skin tester

blod~~POS=TRUNC

En helsepersonell kan utføre hud, blod, eller allergi komponenttester for å diagnostisere miljø allergier.

En prikktest kan oppdage om en person er følsom for et bestemt allergen. Å være “sensitive” betyr at immunsystem produserer en type antistoff som kalles IgE mot det allergen. IgE legger til spesialiserte celler som kalles mastceller. Dette skjer i hele kroppen, inkludert slimhinnen i nesen og luftveiene, så vel som huden.

Allergi komponenttester

Under en prikktest, bruker helsepersonell et stykke plast for å stikke huden på armen eller ryggen og plassere en liten mengde allergen ekstrakt rett under hudens overflate. I følsomme mennesker, binder allergen til IgE på mastceller i huden og får dem til å frigjøre histamin og andre kjemikalier som produserer kløe, rødhet, og mindre hevelse.

En positiv hudtest til en bestemt allergen indikerer ikke nødvendigvis at en person har allergisk rhinitt eller astma forårsaket av det allergen. Opp til 50 prosent av befolkningen i USA, kan ha minst en positiv hudtest til en felles allergen, men mindre enn halvparten av dem har allergisk rhinitt eller astma. Derfor helsepersonell ofte vil prøve å matche huden testresultater med den type allergen eksponering person kan ha hatt.

I stedet for å utføre en hudtest, kan leger ta en blodprøve for å måle nivå av allergen-spesifikke IgE-antistoffer. De fleste som er følsomme for en bestemt allergen vil ha IgE-antistoffer påvisbare av både hud og blodprøver.

Som med hud testing, ikke en positiv blodprøve for et allergen ikke nødvendigvis bety at en persons symptomer er forårsaket av at allergen.

En grunn til at en positiv hud eller blod test ikke alltid indikerer at en persons symptomer er forårsaket av en bestemt allergen er at allergener omfatter mange ulike komponenter, hvorav noen er mer sannsynlig å forårsake symptomer enn andre. For eksempel inneholder bjørk pollen proteiner, sukker og fett. IgE-antistoffer mot bjørkepollen proteiner er sannsynlig å forårsake allergiske reaksjoner, men IgE antistoffer til sukker i bjørkepollen, selv om felles, er mindre sannsynlig å forårsake allergiske reaksjoner. Allergi komponenttester er blodprøver som kan avgjøre nøyaktig hvilken komponent av et allergen IgE i en persons blod gjenkjenner. Dette kan hjelpe helsepersonell avgjøre om allergenet kan forårsake symptomer.