narkotika allergi

Et stoff allergi er unormal reaksjon fra immunsystemet på en medisin. Eventuelle medisiner – over-the-counter, resept eller urte – er i stand til å indusere en narkotika allergi. Det er imidlertid mer sannsynlig med visse medisiner et medikament allergi.

De vanligste tegn og symptomer på narkotika allergi er elveblest, utslett eller feber. Et stoff allergi kan forårsake alvorlige reaksjoner, inkludert anafylaksi, en livstruende tilstand som rammer flere kroppens systemer.

Et stoff allergi er ikke det samme som bivirkninger, de kjente mulige reaksjoner som er oppført på et medikament etikett. Et stoff allergi er også forskjellig fra legemiddeltoksisitet forårsaket av en overdose av medisiner.

Tegn og symptomer på et legemiddel allergi oppstår ofte innen en time etter å ha tatt et medikament. Mindre vanlig, kan reaksjoner oppstår timer, dager eller uker senere.

Drug allergi symptomer kan omfatte

anafylaksi

Anafylaksi er en sjelden, livstruende reaksjon til et medikament allergi som forårsaker utbredt dysfunksjon av kroppens systemer. Tegn og symptomer på anafylaksi inkluderer

Andre forhold som følge av narkotika allergi

Mindre vanlige narkotika allergi reaksjoner oppstå dager eller uker etter eksponering for et legemiddel, og kan vedvare en stund etter at du slutter å ta stoffet. Disse forholdene omfatter

Se legen din så snart som mulig hvis du opplever tegn eller symptomer på narkotika allergi.

Du bør gå til legen din hvis du opplever tegn på en alvorlig reaksjon eller mistenkt anafylaksi etter å ha tatt et medikament.

Et stoff allergi oppstår når immunsystem feilaktig identifiserer et stoff som et skadelig stoff, som om det var en viral eller bakteriell infeksjon.

Når bør du oppsøke lege

I de fleste tilfeller utvikler en legemiddelallergi når immunsystemet har blitt følsom for medikamentet. Dette betyr at første gang du tar stoffet immunforsvaret gjenkjenner det som et skadelig stoff og utvikler et antistoff spesifikt for stoffet.

Neste gang du tar stoffet, disse spesifikke antistoffer flagger stoffet og direkte immunsystem angrep på stoffet. Kjemikalier utgitt av denne aktiviteten føre til tegn og symptomer assosiert med en allergisk reaksjon.

Du kan ikke være klar over din første eksponering for et stoff, men. Noen bevis tyder på at spormengder av et medikament i matvarekjeden, slik som et antibiotikum, kan være tilstrekkelig for immunforsvaret til å lage et antistoff mot det.

Noen allergiske reaksjoner kan skyldes en noe annen prosess. Forskere tror at noen medikamenter kan bindes direkte til en viss type av immunsystemet hvite blodlegemer kalles en T-celle. Denne hendelsen setter i gang utslipp av kjemikalier som forårsaker den allergiske reaksjonen. I slike tilfeller kan en allergisk reaksjon første gang du tar stoffet.

Selv om noen narkotika kan forårsake en allergisk reaksjon, er noen stoffer oftere assosiert med allergi. Disse inkluderer

Legemidler som vanligvis knyttet til allergi

Noen ganger kan en reaksjon på et legemiddel kan gi tegn og symptomer praktisk talt de samme som for et medikament allergi, men det er ikke utløst av immunsystemaktivitet. Denne tilstanden kalles en nonallergic overfølsomhetsreaksjon eller pseudoallergic narkotika reaksjon.

Legemidler som er oftere assosiert med denne tilstanden omfatter

Mens noen kan ha en allergisk reaksjon på et stoff, kan noen faktorer øke risikoen. Disse inkluderer

Kontakt legen din hvis du opplever tegn eller symptomer som kan være relatert til et stoff du nylig begynt å ta eller ta regelmessig. Vær forberedt på å svare på følgende spørsmål. Disse opplysningene vil være viktig å hjelpe legen finne årsaken til dine symptomer.

Det kan være lurt å ta bilder av andre tilstander, som for eksempel et utslett eller hevelse, for å vise legen din. Disse kan hjelpe legen din dersom symptomene har sunket ved tidspunktet for din avtale.

En grundig undersøkelse og egnede diagnostiske tester er viktig for en nøyaktig diagnose. Forskning har antydet at narkotika allergier kan overdiagnosed og at pasienter kan rapportere narkotika allergier som aldri har blitt bekreftet. Misdiagnosed narkotika allergier kan resultere i bruken av mindre egnede eller mer kostbare medikamenter.

Nonallergic narkotika reaksjoner

Legen din vil utføre en fysisk undersøkelse og stille deg spørsmål. Detaljer om utbruddet av symptomene, den tiden du tok medisiner og forbedringer eller forverring av symptomer er viktige ledetråder for å hjelpe legen foreta en diagnose.

Legen din kan bestille flere tester eller henvise deg til en allergi spesialist (allergolog) for tester. Disse kan omfatte følgende.

hudprøver

Med en hudtest, allergolog eller sykepleier administrerer en liten mengde av en mistenkt legemiddel til huden din enten med en liten nål som riper huden, en injeksjon eller en oppdatering. En positiv reaksjon på en test vil føre til en rød, kløende, hevet bump.

Et positivt resultat indikerer nesten alltid et legemiddel allergi. Et negativt resultat er mer vanskelig å tolke på grunn av forskjeller i påliteligheten av testene. For noen stoffer, et negativt testresultat betyr vanligvis at du ikke er allergisk mot stoffet. For andre stoffer, kan et negativt resultat utelukker ikke muligheten for en narkotika allergi.

Legen din kan ta blodprøver for å utelukke andre tilstander som kan være årsaken symptomer.

Mens det er blodprøver for å detektere allergisk reaksjon overfor noen medikamenter, er disse tester ikke anvendes ofte på grunn av den forholdsvis begrenset forskning på deres nøyaktighet. De kan brukes dersom det er bekymring for en alvorlig reaksjon på en hudtest.

Når legen analyserer dine symptomer og testresultater, kan han eller hun vanligvis når en av følgende konklusjoner

Disse konklusjonene kan hjelpe legen din og deg i å gjøre fremtidige behandling beslutninger.

blod~~POS=TRUNC prøver~~POS=HEADCOMP

Tiltak for et legemiddel allergi kan deles inn i to generelle strategier

De følgende intervensjoner kan anvendes til behandling av en allergisk reaksjon mot et medikament

Hvis du har en bekreftet narkotika allergi, vil legen din ikke foreskrive stoffet med mindre det er nødvendig. I noen tilfeller – hvis diagnostisering av narkotika allergi er usikker eller det er ingen alternativ behandling – Legen din kan bruke en av to strategier for å bruke den mistenkte stoffet.

Med enten strategi, gir legen din nøye tilsyn og støttende omsorgstjenesten er tilgjengelige for å behandle en negativ reaksjon. Disse tiltakene er sjelden brukes hvis narkotika har forårsaket alvorlige, livstruende reaksjoner i det siste.

Resultater av diagnostiske workup

Behandling av nåværende symptomer

Hvis diagnosen av et medikament allergi er usikker og legen bedømmer at en allergi er lite sannsynlig, kan han eller hun anbefaler en gradert narkotika utfordring. Med denne fremgangsmåten, får du fire-fem doser av stoffet, og starter med en liten dose og øke til ønsket dose. Hvis du kommer til terapeutisk dose med noen reaksjon, og legen din vil konkludere med at du ikke er allergisk mot stoffet. Du vil være i stand til å ta stoffet som foreskrevet.

Tar allergifremkallende stoffer

Hvis det er nødvendig for deg å ta et medikament som har forårsaket en allergisk reaksjon, kan legen anbefale en behandling som kalles narkotika desensitivisering. Med denne behandlingen, får du en svært liten dose og deretter gradvis større doser hver 15 til 30 minutter over flere timer eller dager. Hvis du kan nå den ønskede dosering med ingen reaksjon, så kan du fortsette behandlingen.

gradert utfordring

Hvis du har en narkotika allergi, er den beste forebygging for å unngå problemet stoffet. Grep du kan ta for å beskytte deg selv inkluderer følgende

gå til legen din

Drug desensitivisering