narkotika tent: gjøre de øker hjerteinfarkt risiko?

Medikamentstent, en gang antatt å øke risikoen for hjerteinfarkt, er generelt ansett som trygt hvis det brukes riktig.

Stenter er små netting rør satt inn for å holde blodårene åpne etter en prosedyre som kalles angioplastikk (perkutan koronar intervensjon eller PCI). Medikamentstent har en polymer belegg over mesh som avgir et stoff over tid for å holde blokkering fra tilbakevendende.

Generelt er medikamentstent foretrekke fremfor bare-metall stenter for folk flest. Ikke bare er de mer sannsynlig å holde blokkering fra tilbakevendende enn er bare-metall stenter, men studier viser de nyeste medikamentstent å være minst like sikker som bare-metall stent.

Medikamentstent, men krever lengre behandling med blodfortynnende for å unngå plutselige stent nedleggelse fra clotting. Dette gjør dem mindre attraktive for personer med blødningsforstyrrelser eller de som trenger noen form for kirurgi innen ett år etter at stent er satt i. Her er informasjon for å hjelpe deg å snakke med legen din om hvorvidt et stoff tent er riktig for deg .

Stenter er vanligvis metall mesh rør settes inn under PCI, en prosedyre som utvider blokkert arterie ved å sette og blåse en liten ballong. Stenter bidra til å forhindre at arterien blir blokkert igjen (restenose).

Selv med stenter, 10 til 20 prosent av blodårene blir blokkert igjen. Medikamentstent slippe tilbakefall ytterligere.

Stenter kan deles inn i to kategorier: bare-metallstent og medikamentstent.

Mange mennesker med hjerteproblemer har blitt behandlet med medikamentstent, hindrer behovet for mer-invasive prosedyrer, for eksempel koronar bypass operasjon. Den reduserte risikoen for reblocked arterier fra medikamentstent reduserer behovet for gjentatte angioplastikk prosedyrer, som bærer risikoen for komplikasjoner som hjerteinfarkt og hjerneslag.

Medikamentstent er bare ett alternativ for behandling av trange hjertearteriene. Du har i utgangspunktet fire alternativer hvis blodårene dine blir smalere, hver med risiko

Medisiner og endringer i livsstil. Hvis du har symptomer fra dine trange koronararteriene, som angina, og tilstanden er ikke alvorlig eller umiddelbart livstruende, kan det være verdt første prøver medisiner, for eksempel betablokkere, nitrater, kalsiumblokkere, aspirin og statiner.

Med medisiner, livsstilsendringer, for eksempel slutte å røyke, spise en mer hjerte-sunt kosthold og trening, kan være like effektivt som å motta en stent i enkelte tilfeller. Selv om du får en stent, vil legen din sannsynligvis også foreskrive medisiner, for eksempel statiner, og endringer i livsstil.

Koronar bypass operasjon. Bypass kirurgi brukes til å avlede blod rundt blokkerte arterier i hjertet. Kirurgen tar en sunn blodåre fra benet, armen eller brystet og kobler den til de andre arterier i hjertet ditt, slik at blodet er forbigått rundt den syke eller blokkerte området.

Bypass kirurgi fungerer godt, men det er mer invasive enn å bruke stenter, noe som betyr en lengre rehabiliteringsperiode og større risiko for komplikasjoner enn med stent.

Her er hva du skal gjøre hvis du har en stent

Ta flere anti-clotting medisiner. Personer med stenter får reseptbelagte anti-clotting medisiner, for eksempel klopidogrel (Plavix). The American Heart Association og Food and Drug Administration anbefaler at folk som har medikamentstent fortsette å ta medisiner, for eksempel klopidogrel, for å redusere risikoen for stent blodpropp i minst ett år etter at stent er satt inn. For de fleste mennesker med bare-metall stenter, er flere anti-clotting medisiner anbefales bare for en måned etter stent.

Spør kardiolog hvor lenge du skal ta anti-clotting og andre medisiner. Svaret vil avhenge av din type blokkering, type stent og risikoen for blødning. Ikke slutt å ta aspirin eller andre anti-clotting medisiner uten å rådføre deg med kardiolog.

Hvis du vurderer kirurgi ikke er relatert til ditt hjerte (noncardiac kirurgi) i år etter å ha mottatt din stent, her er hva du skal gjøre

gå til legen din