syklisk brekninger syndrom

Sykliske brekninger syndrom kjennetegnes av episoder med kraftig oppkast som ikke har noen åpenbar årsak. Episoder kan vare i timer eller dager og veksler med relativt symptomfrie perioder. Hver episode er lik den foregående, noe som betyr at episoder har en tendens til å starte på samme tidspunkt på dagen, vare like lenge og forekommer med de samme symptomene og intensitetsnivå.

Når antatt å påvirke bare barn, skjer syklisk brekninger syndrom i alle aldersgrupper. Forskning tyder på at syklisk brekninger syndrom kan påvirke nesten 2 prosent av barn i skolealder, og at antall tilfeller diagnostisert hos voksne er økende.

Hva du kan gjøre

Sykliske brekninger syndrom kan være relatert til migrene. Episoder kan være så alvorlig at personen har til å bo i sengen i flere dager.

Spørsmål å spørre legen

Syndromet er vanskelig å diagnostisere fordi oppkast er et symptom på mange lidelser. Behandlingen innebærer generelt administrere symptomer og endringer i livsstil for å forhindre hendelser som kan utløse oppkast episoder. Medisiner, inkludert anti-kvalme og migrenebehandling, kan bidra til å minske symptomene.

Hva du kan forvente fra legen

Symptomene på syklisk brekninger syndrom inkluderer

Hva du kan gjøre i mellomtiden

Andre symptomer i løpet av et oppkast episode kan omfatte

Intervallene mellom oppkast episoder er generelt symptomfri. Men noen mennesker opplever mild til moderat kvalme eller mage eller lem smerte mellom episodene.

Fortsatt oppkast kan føre til alvorlig dehydrering som kan være livstruende. Symptomer på dehydrering inkluderer

Årsaken til cykliske oppkast syndrom er ukjent. Men anfall av oppkast som karakteriserer syndromet kan utløses av

Identifisere triggere for oppkast episoder kan hjelpe til med å administrere syklisk brekninger syndrom.

Forholdet mellom migrene og syklisk oppkast syndrom er ikke klart. Men mange barn med syklisk brekninger syndrom har en familiehistorie med migrene eller har migrene selv når de blir eldre. Hos voksne kan sammenhengen mellom sykliske brekninger syndrom og migrene bli lavere.

Kronisk bruk av marihuana (Cannabis sativa) har også blitt assosiert med cyklisk oppkast syndrom.

Sykliske brekninger syndrom kan forårsake disse komplikasjoner

Du er sannsynligvis å starte med å se din fastlege eller ditt barns barnelege. Men du kan bli henvist umiddelbart til en fordøyelses sykdommer spesialist (gastroenterolog). Hvis du eller barnet ditt er i midten av en kraftig oppkast episode, kan legen anbefale umiddelbar medisinsk behandling.

Her er litt informasjon for å hjelpe deg å bli klar for avtalen, og vet hva du kan forvente fra legen.

Noen grunnleggende spørsmål å stille legen inkluderer

Ikke nøl med å spørre andre spørsmål.

atferdsterapi

Vær klar til å svare på spørsmål legen kan spørre

Legen vil sannsynligvis ønske å se deg eller barnet ditt umiddelbart dersom en episode av kraftig oppkast er i gang. Men hvis brekninger har passert, vil utvinningen bli hjulpet ved å få masse hvile, økt inntak av væske og etter en lett-å-fordøye kosthold. Det er også en god idé å unngå koffeinholdige drikker eller matvarer som inneholder koffein.

Sykliske brekninger syndrom kan være vanskelig å diagnostisere. Det finnes ingen spesifikk test som vil bekrefte diagnosen, og oppkast er et tegn på mange sykdommer og lidelser som først må utelukkes.

Legen vil begynne med å spørre om ditt barns eller din medisinske historie og gjennomføre en fysisk eksamen.

Etter det, kan legen anbefale

Det finnes ingen kur for syklisk brekninger syndrom, så behandling fokuserer på å kontrollere symptomene. Du eller barnet ditt kan være foreskrevet

De samme typer medisiner som brukes for migrene kan noen ganger bidra til å stoppe eller hindre episoder av syklisk oppkast. Disse medikamentene kan anbefales for folk som har episoder er hyppige og langvarige.

Forskning viser at nesten halvparten av personer med syklisk brekninger syndrom har også depresjon eller angst. Men i hvilken grad depresjon og angst føre syklisk oppkast eller skyldes sykliske brekninger er ikke klart. Barnets lege eller din kan anbefale atferdsterapi for å hjelpe med depresjon eller angst.

Livsstilsendringer kan bidra til å kontrollere tegn og symptomer på syklisk brekninger syndrom. Personer med syklisk brekninger syndrom vanligvis trenger for å få nok søvn. Når oppkast, kan det bidra til å holde sengen og sove i et mørkt, stille rom.

Når oppkast fasen har stoppet, er det svært viktig å drikke vann og erstatte tapte elektrolytter. Noen mennesker kan føle seg godt nok til å begynne å spise en normal diett snart etter at de slutter oppkast. Men hvis du ikke har, eller barnet ditt føles ikke som å spise med en gang, kan du begynne med klare væsker og deretter gradvis legge fast føde.

Hvis oppkast episoder er utløst av stress eller spenning, prøve under en symptomfritt intervall for å finne måter å redusere stress og holde deg rolig. Spise tre små måltider og tre snacks daglig, i stedet for tre store måltider, også kan hjelpe.

Alternative og komplementære behandlinger kan bidra til å forhindre oppkast episoder, selv om ingen av disse behandlingene har blitt godt undersøkt. Disse behandlingene inkluderer

L-karnitin og koenzym Q10 kan fungere ved å hjelpe kroppen din å overvinne problemer med å konvertere mat til energi (mitokondriell dysfunksjon). Noen forskere mener mitokondriell dysfunksjon kan være en faktor som forårsaker både syklisk brekninger syndrom og migrene.

Sjekk alltid med legen din før du tar noen kosttilskudd for å være sikker på at du eller barnet ditt tar en trygg dose og at tillegget vil ikke negativt påvirke noen medisiner du tar. Noen mennesker kan oppleve bivirkninger av L-karnitin og koenzym Q10 som ligner symptomene på syklisk brekninger syndrom, inkludert kvalme, diaré og tap av matlyst.

Fordi du aldri vet når neste episode kan oppstå, kan syklisk brekninger syndrom være vanskelig for hele familien. Barn kan være spesielt bekymret, og kan bekymre stadig at de vil være sammen med andre barn når en episode skjer.

Du eller barnet ditt kan ha nytte av å koble med andre som forstår hvordan det er å leve med usikkerheten av syklisk brekninger syndrom. Spør legen din om støtte grupper i ditt område.

Mange vet hva som utløser deres sykliske oppkast episoder. Unngå disse triggere kan redusere hyppigheten av episodene.

Dersom episoder oppstår mer enn én gang i måneden eller krever sykehusinnleggelse, kan legen anbefale forebyggende medisin. Livsstilsendringer kan også hjelpe, inkludert

gå til legen din