vet du noen av helserisikoen ved å være overvektig?

Kjenner du noen av helserisikoen ved å være overvektig?

Hvordan kan jeg vite om jeg veier for mye?

Hvordan kan jeg vite om jeg veier for mye ?; Type 2 Diabetes; Høyt blodtrykk; Hjertesykdom; Stroke; Kreft; Søvnapné; artrose; Fatty leversykdom; Nyresykdom; Graviditet problemer; Hvordan kan jeg senke risikoen for å få helseproblemer knyttet til overvekt og fedme ?; Forskning; ; Resources

Det er mange organisasjoner som gir støtte for pasienter og helsepersonell. Se hele listen over ressurser.

Overvekt og fedme kan øke risikoen for mange helseproblemer, blant annet diabetes, hjertesykdom og visse kreftformer. Hvis du er gravid, kan overvekt føre til kortsiktige og langsiktige helsemessige problemer for deg og barnet ditt.

Dette faktaarket forteller deg mer om sammenhengen mellom overvekt og mange helsemessige forhold. Den forklarer også hvordan nå og opprettholde en normal vekt kan hjelpe deg og din kjære bli sunnere som du blir eldre.

Overvekt kan øke risikoen for mange helseproblemer, inkludert

Type 2 Diabetes

Å få noen pounds i løpet av året kan ikke virke som en stor avtale. Men disse pounds kan legge opp over tid. Hvordan kan du vite om vekten kan øke sjansene for å utvikle helseproblemer? Å vite to tallene kan hjelpe deg å forstå risikoen: body mass index (BMI) score og din midje størrelse i inches.

type 2 diabetes; høyt blodtrykk; hjertesykdom og slag; visse typer kreft; søvnapné; slitasjegikt, fatty leversykdom; nyresykdom; graviditet problemer, som for eksempel høyt blodsukker under svangerskapet, høyt blodtrykk og økt risiko for keisersnitt (keisersnitt)

BMI er en måte å fortelle om du er på en normal vekt, er overvektig, eller har fedme. Den måler vekten i forhold til høyden din og gir en poengsum for å hjelpe plassere deg i en kategori

normal vekt: BMI på 18,5 til 24,9; overvekt: BMI på 25 til 29,9; fedme: BMI på 30 eller høyere

For et nettbasert verktøy som vil beregne din BMI score, se Resources i dette faktaarket.

Et annet viktig tall å vite er din midje størrelse i inches. Å ha for mye fett rundt midjen din kan øke helserisiko enda mer enn å ha fett i andre deler av kroppen din. Kvinner med en midje størrelse på mer enn 35 inches og menn med en midje størrelse på mer enn 40 inches kan ha høyere sjanse for å utvikle sykdommer relatert til fedme.

Nedenfor er noen tall å satse på. 1, 2

bryst, etter overgangsalderen; tykktarm og endetarm; endometrium (slimhinnen i livmoren); galleblære; nyre

utvikle svangerskapsdiabetes (høyt blodsukker under svangerskapet); å ha svangerskapsforgiftning (høyt blodtrykk under svangerskapet som kan føre til alvorlige problemer for både mor og baby hvis den forblir ubehandlet); trenger en C-seksjon og, som et resultat av dette tar lengre tid å komme seg etter fødselen

The Diabetes Prevention Program (DPP) var en stor klinisk studie sponset av theernment å se på måter å forebygge type 2 diabetes hos voksne som var overvektige.

DPP funnet at å miste bare 5-7 prosent av kroppsvekten din og gjør moderat intens trening (som rask gange) i 150 minutter i uka kan hindre eller forsinke utbruddet av type 2 diabetes.

T ype 2 diabetes er en sykdom hvor blodsukkernivået er høyere enn normalt. Høyt blodsukker er en viktig årsak til hjertesykdom, nyresykdom, slag, amputasjon, og blindhet. I 2009, diabetes var den syvende største dødsårsaken i USA. 3

Type 2-diabetes er den vanligste typen av diabetes. Familiehistorie og gener spiller en stor rolle i type 2 diabetes. Andre risikofaktorer inkluderer et lavt aktivitetsnivå, dårlig kosthold, og overflødig kroppsvekt rundt midjen. I USA, er type 2 diabetes mer vanlig blant svarte, Latinos, og amerikanske indianere enn blant hvite. 4

Høyt blodtrykk

Rundt 80 prosent av personer med type 2-diabetes er overvektige eller fete. 5 Det er ikke klart hvorfor folk som er overvektige er mer sannsynlig å utvikle denne sykdommen. Det kan være at overvekt forårsaker at cellene forandre seg, noe som gjør dem motstandsdyktige mot hormonet insulin. Insulin fører sukker fra blodet til cellene, der det brukes til energi. Når en person er insulinresistente, kan blodsukkeret ikke bli tatt opp av cellene, noe som resulterer i høyt blodsukker. I tillegg må cellene som produserer insulin arbeide ekstra hardt for å forsøke å holde blodsukkeret normalt. Dette kan føre til at disse cellene til å gradvis svikte.

Hvis du er i faresonen for type 2 diabetes, kan miste vekt bidra til å forhindre eller forsinke utbruddet av diabetes. Hvis du har type 2 diabetes, miste vekt og bli mer fysisk aktiv kan hjelpe deg å kontrollere blodsukkernivået og forhindre eller forsinke helseproblemer. Å miste vekt og trene mer kan også tillate deg å redusere mengden av diabetes medisin du tar.

Hver gang hjertet slår, det pumper blod gjennom blodårene dine til resten av kroppen din. Blodtrykk er hvor hardt blodet presser mot veggene i blodårene dine. Høyt blodtrykk (hypertensjon) har vanligvis ingen symptomer, men det kan føre til alvorlige problemer, for eksempel hjertesykdom, hjerneslag og nyresvikt.

En blodtrykk på 120/80 mm Hg (ofte referert til som “120 over 80”) er vanlig. Hvis toppen nummer (systolisk blodtrykk) er konsekvent 140 eller høyere eller bunnen nummer (diastolisk blodtrykk) er 90 eller høyere, blir du vurdert å ha høyt blodtrykk.

Høyt blodtrykk er knyttet til overvekt og fedme på flere måter. Å ha en stor kroppsstørrelse kan øke blodtrykket fordi hjertet må pumpe hardere for å levere blod til alle cellene. Overflødig fett kan også skade nyrene, som bidrar til å regulere blodtrykket.

Vekttap som vil få deg nær normal BMI utvalg kan i stor grad redusere høyt blodtrykk. Andre nyttige endringene er å slutte å røyke, redusere salt, og får regelmessig fysisk aktivitet. Men hvis endringer i livsstil ikke er nok, kan legen forskrive medisiner for å senke blodtrykket.

Hjertesykdom er et begrep som brukes for å beskrive en rekke problemer som kan påvirke ditt hjerte. Den vanligste typen av problem som skjer når en blodåre som fører blod til hjertet blir hard og smal. Dette kan holde hjertet fra å få alt blodet den trenger. Andre problemer kan påvirke hvor godt hjertet pumper. Hvis du har hjertesykdom, kan det hende du lider av et hjerteinfarkt, hjertesvikt, plutselig hjertedød, angina (brystsmerter), eller unormal hjerterytme. Hjertesykdom er den ledende dødsårsaken i USA. 3

Personer som er overvektige eller fete har ofte helseproblemer som kan øke risikoen for hjertesykdom. Disse helseproblemer inkluderer høyt blodtrykk, høyt kolesterol, og høyt blodsukker. I tillegg kan overvekt føre til endringer i ditt hjerte som gjør det jobbe hardere for å sende blod til alle cellene i kroppen din.

Å miste 5 til 10 prosent av vekten din kan redusere sjansene for å utvikle hjertesykdom. Hvis du veier 200 pounds, betyr dette å miste så lite som 10 pounds. Vekttap kan forbedre blodtrykk, kolesterolnivå, og blodstrøm.

hjertesykdom

Et hjerneslag skjer når blodstrømmen til en del av hjernen stopper, forårsaker hjerneceller til å dø. Den vanligste typen av hjerneslag, kalt hjerneinfarkt, oppstår når en blodpropp blokkerer en arterie som fører blod til hjernen. En annen type slag, kalt hemoragisk hjerneslag, skjer når en blodåre i hjernen sprekker.

Gjør halvparten av tallerkenen din frukt og grønnsaker .; Bytt uraffinert korn (hvitt brød, pasta, hvit ris) med hele korn alternativer (grovbrød, brun ris, havregryn) .; Nyt magre proteinkilder, som for eksempel magert kjøtt, sjømat, bønner og erter, soya, nøtter og frø.

Overvekt og fedme er kjent for å øke blodtrykket. Høyt blodtrykk er den ledende årsak til slag. Overvekt øker også sjansene for å utvikle andre problemer knyttet til slag, inkludert høyt kolesterol, høyt blodsukker, og hjertesykdommer.

Stroke

En av de viktigste tingene du kan gjøre for å redusere risiko for slag, er å holde blodtrykket under kontroll. Å miste vekt kan hjelpe deg med å redusere blodtrykket. Det kan også forbedre kolesterol og blodsukker, som deretter kan redusere risikoen for slag.

Å være overvektig øker risikoen for å utvikle visse kreftformer, inkludert følgende seks

Kreft oppstår når cellene i en del av kroppen, slik som kolon, vokser unormalt eller ut av kontroll. Kreftcellene noen ganger spre seg til andre deler av kroppen, slik som leveren. Kreft er den nest største dødsårsaken i USA. 3

Økende vekt som voksen øker faren for flere kreftformer, selv om vektøkning ikke fører til overvekt eller fedme. Det er ikke kjent nøyaktig hvordan det å være øker overvekt kreftrisiko. Fettcellene kan frigi hormoner som påvirker cellevekst, noe som fører til kreft. Også, spise eller fysisk aktivitet vaner som kan føre til overvekt kan også bidra til kreftrisiko.

Unngå vektøkning kan hindre en økning i kreftrisiko. Sunn mat og fysisk aktivitet vaner kan redusere kreftrisiko. Vekttap kan også redusere risikoen, selv om studier har vært mangelfulle.

Kreft

Søvnapné er en tilstand der en person har en eller flere pauser i pusting under søvn. En person som har søvnapné kan lide av søvnighet på dagtid, problemer med å fokusere, og selv hjertesvikt.

Søvnapné

Fedme er den viktigste risikofaktor for søvnapné. En person som er overvektig kan ha mer fett lagret rundt hans eller hennes hals. Dette kan gjøre Airway mindre. En mindre luftveier kan gjøre det vanskelig å puste eller høyt (på grunn av snorking), eller puste kan stoppe helt for korte perioder av gangen. I tillegg kan det fett som er lagret i halsen og hele kroppen produserer stoffer som forårsaker betennelse. Betennelse i halsen er en risikofaktor for søvnapné.

Vekttap forbedrer vanligvis søvnapné. Vekttap kan bidra til å redusere nakke størrelse og redusere betennelse.

artrose

Fatty leversykdom

Artrose er en vanlig helseproblem som forårsaker smerte og stivhet i leddene. Artrose er ofte relatert til aldring eller en skade, og oftest rammer leddene i hender, knær, hofter og korsrygg.

Å være overvektig er en av risikofaktorene for slitasjegikt, sammen med leddskade, høy alder, og genetiske faktorer. Ekstra vekt kan plassere ekstra press på ledd og brusk (hardt, men glatte vev som dekker endene av bein i en felles), forårsaker dem til å slites bort. I tillegg kan folk med mer fett har høyere blodnivåer av stoffer som forårsaker betennelse. Betente ledd kan øke risikoen for slitasjegikt.

For de som er overvektige eller fete, kan miste vekt bidra til å redusere risikoen for å utvikle slitasjegikt. Vekttap på minst 5 prosent av kroppsvekt kan redusere belastningen på knær, hofter og korsrygg og redusere betennelser i kroppen din.

Hvis du har slitasjegikt, kan miste vekt bidra til å forbedre dine symptomer. Forskning viser også at trening er en av de beste behandlinger for osteoarthritis. Trening kan forbedre humøret, redusere smerte og øke fleksibiliteten.

Fettleversykdom, også kjent som ikke-alkoholisk steatohepatitis (NASH), oppstår når fett bygger seg opp i leveren og fører til skade. Fatty leversykdom kan føre til alvorlig leverskade, skrumplever (arrvev), eller til og med leversvikt.

Nyresykdom

Fatty leversykdom produserer vanligvis milde eller ingen symptomer. Det er som alkoholisk leversykdom, men det er ikke forårsaket av alkohol og kan forekomme hos personer som drikker lite eller ingen alkohol.

graviditet problemer

Hvordan kan jeg senke risikoen for å få helseproblemer knyttet til overvekt og fedme?

Forskning

Referanser

Årsaken til fettleversykdom er fortsatt ikke kjent. Sykdommen rammer oftest folk som er middelaldrende, overvektige eller fete, og / eller diabetes. Fatty leversykdom kan også påvirke barn.

Selv om det er ingen spesifikk behandling for fatty leversykdom, pasienter generelt anbefalt å gå ned i vekt, spise et sunt kosthold, økt fysisk aktivitet, og unngå å drikke alkohol. Hvis du har fettlever sykdom, kan redusere kroppsvekten til en sunn rekkevidde forbedre leverprøver og reversere sykdommen til en viss grad.

The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer finansierer NASH Clinical Research Network, som består av åtte kliniske sentre over hele USA og et koordinerende senter ved The Johns Hopkins University.

Den NASH nettverk forsker naturen og underliggende årsak til NASH og gjennomfører kliniske studier på forebygging og behandling.

Nyrene er to bønneformede organer som filtrerer blodet, fjerne ekstra vann og avfall, som blir urin. Nyrene også bidra til å kontrollere blodtrykket, slik at kroppen kan holde seg frisk.

Nyresykdom betyr at nyrene er skadet og kan ikke filtrere blodet som de skal. Denne skaden kan føre avfall for å bygge opp i kroppen. Det kan også føre til andre problemer som kan skade helsen din.

Fedme øker risikoen for diabetes og høyt blodtrykk, de vanligste årsakene til kronisk nyresykdom. Nyere studier tyder på at selv i fravær av disse risikoene, kan fedme i seg selv fremme kronisk nyresykdom og påskynde fremdriften.

Hvis du er i de tidlige stadier av kronisk nyresykdom, kan miste vekt bremse sykdommen og holde nyrene sunnere lenger. Du bør også velge matvarer med mindre salt (natrium), holde blodtrykket under kontroll, og holde blodsukkeret i målområdet.

Overvekt og fedme øker risikoen for helseproblemer for både mor og baby som kan oppstå under svangerskapet. Gravide kvinner som er overvektige eller fete, kan ha økt risiko for

Babyer av overvektige eller fete mødre har en økt risiko for å bli født for tidlig, å være dødfødt (døde i mors liv etter 20 uker av svangerskapet), og å ha nevralrørsdefekter (defekter i hjernen og ryggmargen).

Gravide kvinner som er overvektige er mer sannsynlig å utvikle insulinresistens, høyt blodsukker, og høyt blodtrykk. Overvekt øker også risikoen forbundet med kirurgi og anestesi, og alvorlig fedme øker kirurgi tid og blodtap.

Få for mye vekt under svangerskapet kan ha langsiktige effekter for både mor og barn. Disse effektene inkluderer at mor vil ha overvekt eller fedme etter at barnet er født. En annen risiko er at barnet kan få for mye vekt senere som barn eller som voksen.

Hvis du er gravid, sjekk sidepanelet for generelle retningslinjer om vektøkning. Snakk med legen din om hvor mye vektøkning er riktig for deg under svangerskapet.

Hvis du er overvektig eller overvektig og ønsker å bli gravid, snakk med legen din om å miste vekt først. Nå en normal vekt før de blir gravide kan redusere sjansene for å utvikle vekt-relaterte problemer. Gravide kvinner som er overvektige eller fete bør snakke med sine helsepersonell om å begrense vektøkning og være fysisk aktiv under svangerskapet.

Å miste vekt etter fødselen kan hjelpe kvinner redusere helserisiko. For eksempel, hvis en kvinne utviklet svangerskapsdiabetes, å miste vekt kan redusere hennes risiko for å utvikle diabetes senere i livet.

Retningslinjer fra Institute of Medicine og National Research Council, utgitt i 2009, anbefaler følgende mengde vektøkning under graviditet 7

Hvis du blir ansett for å være overvektig, mister så lite som fem prosent av kroppsvekt kan redusere risikoen for flere sykdommer, blant annet hjertesykdom og type 2 diabetes. Hvis du veier 200 pounds, betyr dette å miste 10 pounds. Langsom og jevn vekttap på 1/2 til 2 pounds per uke, og ikke mer enn 3 pounds per uke, er den tryggeste måten å gå ned i vekt.

Føderale retningslinjer for fysisk aktivitet anbefaler at du får minst 150 minutter i uka med moderat aerobic aktivitet (som sykling eller rask gange). For å gå ned i vekt eller for å opprettholde vekttap, må du kanskje være aktiv i opptil 300 minutter per uke. Du må også gjøre aktiviteter for å styrke muskler (som push-ups eller sit-ups) minst to ganger i uken. Se Resources for en link til disse retningslinjene.

Federal kosten retningslinjer og MyPlate nettstedet anbefale mange tips for å spise sunt som også kan hjelpe deg å kontrollere vekten din (se Resources for hyperkoblinger). Her er noen eksempler

For noen mennesker som har fedme og relaterte helseproblemer, kan fedme (vekttap) kirurgi være et alternativ. Fedmeoperasjon har blitt funnet å være effektive i å fremme vekttap og redusere risikoen for mange helseproblemer. For mer informasjon, se Resources for å laste ned eller be om en kopi av WIN faktaark bariatric kirurgi for alvorlig fedme.

The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer tens) gjennomfører og støtter et bredt spekter av grunnforskning og klinisk fedme forskning. Mer informasjon om fedme forskning er tilgjengelig på http: //www.obesityresearchernment.

Resources

The National Institute of Diabetes og Digestive og nyre sykdommer tens) og andre komponenter av theernment dighetene) driver og støtte forskning på mange sykdommer og tilstander.

Hva er, og de er rett for deg ?; er en del av klinisk forskning og i hjertet av alle medisinske fremskritt. se på nye måter å forebygge, oppdage, eller behandle sykdom. Forskere bruker også å se på andre aspekter av omsorg, som å forbedre livskvaliteten for mennesker med kroniske sykdommer. Finn ut om er riktig for deg.

Hva er åpne ?; som er åpne og rekrutterer kan sees på www.ClinicalTrials.

desember 2012